Bataclan. Moment-cheie la un an după atacul din Paris soldat cu zeci de morți

Sting va cânta în sala de concerte pariziană Bataclan cu prilejul redeschiderii acesteia la un an după atacul jihadist soldat cu 90 de morți.

Veniturile obținute vor fi donate asociațiilor 'Life For Paris' și '13 Novembre: Fraternité et Verité', se anunță pe site-ul artistului britanic.

'Redeschizând Bataclan, avem două sarcini importante de îndeplinit: să-i comemorăm și să-i omagiem pe cei care și-au pierdut viața în atacul de anul trecut și să celebrăm muzica și viața care reprezintă această sală de spectacole mitică', a scris Sting pe site-ul său, care a cântat la debutul său la Bataclan împreună cu grupul său The Police.

În preziua concertului de redeschidere, va fi dezvelită o placă memorială în fața sălii de concerte, situată în nord-estul Parisului, relatează BFM TV. Supraviețuitorii atacului și membrii grupului Eagles of Death Metal, care cântau pe scena de la Bataclan în seara atacului terorist, ar putea asista la ceremonie. Informațiile nu fuseseră însă confirmate de proprietarul sălii vineri dimineață, scrie Agerpres.

[citeste si]

Cântărețul britanic Pete Doherty, al cărui concert de la 16 noiembrie a fost primul anunțat, britanica Marianne Faithfull, senegalezul Youssou Ndour, tuaregii Tinariwen, franco-israeliana Yael Naim și francezii de la FFF se vor succeda apoi pe scena de la Bataclan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel