Băsescu: Românii au o contribuție penibil de mică la Sănătate

basescu-sanatate-dcnews
basescu-sanatate-dcnews

Frauda în sistemul de sănătate este o constată, iar românii au "o contribuţie penibil de mică la sistemul de sănătate", a declarat Traian Băsescu

"Frauda în sistemul de sănătate este o constantă a sistemului, şi datorită modului de organizare, este aproape imposibil să controlezi volumul uriaş al fraudei. Ce descoperă procurorii sunt lucruri de suprafaţă. Sistemul poate fi pus sub control când administrarea trece, pe bază de performanţă, la asiguratori privaţi. Ei vor selecta şi spitalele de calitate şi medicii de calitate. Până atunci, o sa fim aşa, într-o mare confuzie", a declarat Băsescu, la o întâlnire cu reprezentantele Clubului Femeilor de Afaceri.

Este o greşeală să se creadă că sănătatea este gratuită sau ieftină.

"Cine crede că sănătatea este gratuită sau ieftină greşeşte. Trebuie să înţelegem lucrul acesta. Noi avem o contribuţie penibil de mică la sistemul de sănătate şi avem exigenţa să ne rezolve toate problemele. Nu se poate. Asigurările private şi preluarea activităţii caselor judeţene de asiguratori privaţi vor crea concurenţă. Cât timp nu avem niciun fel de concurenţă, să ne fie de bine", a punctat şeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel