Bichir dezminte mesajul despre dosarul de Securitate al lui Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu a reacționat, marți, după ce în presă a fost difuzat un mesaj atribuit unui membru al CNSAS, prin care se anunța că dosarul său de Securitate va fi publicat, dintr-o eroare. Mesajul s-a dovedit însă a fi un fals.

Florian Bichir, membru al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, a infirmat veridicitatea respectivului mesaj. 

"Mesajul difuzat în numele meu privind publicarea dosarului de la Securitate al lui Traian Băsescu nu are nici o bază reală! Este o făcătură! Ar fi fost cel puțin stupid ca eu să dau un asemenea mesaj în condițiile în care am făcut și fac parte din Colegiul CNSAS care i-a dat lui Traian Băsescu a patra adeverință de necolaborare cu Securitatea! Îmi pare rău pentru neplăcerile survenite, dar mi-aș fi dorit ca o asemenea știre să fie mai întâi verificată la sursă și apoi publicată", a declarat Florian Bichir pentru evz.ro.

Potrivit mesajului difuzat luni seară în presă și dezmințit ulterior, Florian Bichir anunța că dosarul de la Securitate al lui Traian Băsescu va ajunge în presă, dintr-o eroare.

"Îmi voi înainta demisia, atât eu, cât şi doamna Elena Rusu din funcţiile avute la CNSAS, deoarece prin neglijenţa noastră va apărea dosarul lui Traian Băsescu în presă", suna mesajul integral pe care mai multe redacţii l-au primit luni seara, sub semnătura lui Florian Bichir.

[citeste si]

În acest scandal, fostul preşedinte a reacţionat spunând că totul ar putea fi "o operaţiune de compromitere a presei, de compromitere a sa sau o farsă".

"Penibilii detractori

Începînd de ieri seară veselie mare pe capul detractorilor mei. O persoană importantă anunţa că se face public dosarul meu de securitate.

Vă avertizez că ar putea fi o operaţiune de compromitere a presei, de compromitere a mea sau o farsă.

Ce penibili vor fi bieţii detractori cînd lucrurile se vor clarifica", a reacţionat Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel