Băsescu: Italia şi Grecia apelează la guverne de uniune naţională, cu tehnocraţi. E semnul disperării

[] []

14 noi 2011 / 22:24
Salveaza PDF Comentarii
traian-basescu
traian-basescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la TVR, că faptul că Italia şi Grecia apelează la guverne de uniune naţională, cu tehnocraţi, este "semnul disperării", el menţionând, pe de altă parte, că nu crede că Italia va intra în insolvenţă.

El a spus că noile guverne din Grecia şi Italia au misiunea de a scoate ţările din criză.

"Este soluţia disperării, în care partidele nu mai au curaj sau nu mai pot să scoată ţara din criză", a spus Băsescu.

El a ţinut să sublinieze că o perspectivă absolut indezirabilă este eşecul tehnocraţilor. Băsescu a explicat că politicienii pot avea soluţii de ieşire din criză sacrificând voturi, dar tehnocraţii nu au ce să sacrifice.

Băsescu a menţionat, întrebat cum comentează nominalizarea unui economist apreciat în domeniul academic în fruntea Guvernului de la Roma, că nu este o garanţie de succes un economist renumit desemnat ca premier. El a dat ca exemplu, reluând afirmaţii mai vechi, cazurile miniştrilor Coşea şi Dăianu, susţinând că aceştia au avut rezultate zero în Guvern deşi au renume indiscutabil de economişti.

Pe de altă parte, Băsescu a spus că nu crede că Italia va intra în insolvenţă, pentru că această ţară are o economie puternică şi performantă.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29