Barbara Spinelli, în PE: De ce România trebuie să fie condamnată?

Barbara Spinelli, reprezentata verzilor nordici ăn Parlamentul European a susținut în discursul ei, printre altele, că nu numai România trebuie găsită vinovată pentru modul cum au fost reprimate manifestațiile publice.

”România a ieșit în piață” a spus Barbara Spinelli în debutul discursului său de 2 minute din Parlamentul European.

”Lupta împotriva corupției și lupta împotriva pentru o justiție independență este crucială pentru statul de drept. Însă, trebui să ne amintim că societatea este extrem de divizată. Pentru unii, corupția produce inegalități, pentru alții înseamnă o piedică împotriva tendințelor neoliberale și dă mai multă putere servicilor”.

”Aceasta este și forța dar și slăbiciunea acestei mișcări. În această mișcare există și părți obscure pentru că susținătorii PSD-ului sunt etichetați ca stupizi, rurali, iar pe de altă parte, opoziția față de guvern nu reușește să convingă electoratul sărac și marginalizat, care trăiește la țară. Să nu uităm că există marginalizați și în piața unică. În al treilea rând, mișcarea nu combate corupția, ci luptă împotriva constituționalizării familiei ca uniune exclusivă între bărbați și femei. Carta drepturilor fundamentale nu vorbește despre statutul matrimonial, despre uniunea persoanelor de același sex.”

”Iar apărarea statului de drept este extrem de importantă. Eu cred că trebuie să folosim aceste principii pentru toate țările. Am ascultat ce s-a întâmplat în legătură cu manifestațiile din august, s-a vorbit de imagini șocante, de protestatari care au fost bătuți de jandarmerie, anchete care trebuie începute imediat. Totuși, acestea sunt cuvinte foarte puternice. Atunci când, de exemplu, în Catalonia au fost lucruri similare, oamenii au fost duși la închisoare și au existat violențe. Și mă întreb de ce România trebuie să fie condamnată, în timp ce Spania nu trebuie să fie?!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel