Barack Obama recunoaşte: SUA a torturat oameni

CIA
CIA

Preşedintele american, Barack Obama, a admis vineri că Statele Unite au făcut lucruri "contrare" valorilor lor după atentatele din 11 septembrie şi a recunoscut că Washingtonul a "torturat oameni".

"Noi am făcut multe lucruri juste, însă am torturat oameni", a recunoscut Obama în faţa presei, evocând o viitoare declasificare a unui raport parlamentar american asupra tehnicilor de interogare folosite de către CIA între 2002 şi 2006, în timpul mandatului lui George W. Bush, scrie Mediafax.

VEZI ȘI: Un Breaking News cu Obama face înconjurul internetului

În 2013, un studiul, efectuat de către Asociaţia Constitution Project, care critică în primul rând administraţia George W. Bush, a conchis că Statele Unite s-au angajat "incontestabil în practicarea torturii" după atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, iar "oficiali de cel mai înalt rang din ţară poartă responsabilitatea acestui lucru".

Raportul de 577 de pagini, întocmit de o echipă de 11 persoane, acuza "oficiali de cel mai înalt rang din ţară - civili şi militari - că poartă o parte a responsabilităţii pentru că au autorizat şi contribuit la implementarea torturii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel