Avocatul lui Marko Attila: De ce a plecat deputatul UDMR în Ungaria

DNA cere un nou aviz pentru arestarea deputatului Marko Attila, în dosarul în care acesta este suspectat de abuz în serviciu. Deputatul UDMR a părăsit România în luna decembrie, iar în prezent se află în Ungaria.

Eugen Iordăchescu, avocatul lui Marko Attila, a transmis că deputatul nu a fugit din ţară şi a precizat că presupusa fugă "este o poveste."

Întrebat însă de ce Marko Attila nu se află în ţară, avocatul său a răspuns: "Pentru că a apreciat că actul de justiţie nu corespunde unor exigenţe. Este dreptul fiecăruia să aprecieze dacă un act de justiție este corect sau nu".

Eugen Iordăchescu a adăugat că orice om are dreptul să traiască unde îi este mai bine.

"Nu a fugit, e o poveste. Vorbim de o sustragere de la ancheta penală în momentul în care anchetatorii solicită prezența sa în țară. Eu le-am spus procurorilor că eu nu am cum să îl determin să se întoarcă în țară, doar ei o pot face", a spus avocatul lui Marko Attila, la Antena 3.

Citește și: Marko Attila, inculpat în dosarul Bica, solicită încetarea urmăririi penale pe Facebook

Avocatul a oferit în sprijinul clientului său exemplul unei alte persoane care are probleme cu justiția în România și trăiește în Germania.

"Și Marko Attila are opțiunea să trăiască în Ungaria dacă acolo îi este mai bine", a transmis Eugen Iordăchescu, precizând că este "normal" să îi fie mai bine în Ungaria, unde nu se urmărește arestarea sa.

Avocatul a ținut să sublinieze că deputatul UDMR nu mai primește indemnizație de la Parlament, iar în Ungaria este susținut și ajutat de familie.

Vezi și: Imunitatea lui Marko Attila a ajuns la Casa Albă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel