Marko Attila, inculpat în dosarul Bica, solicită încetarea urmăririi penale pe Facebook

Un inculpat în dosarul "Bica" a postat vineri un mesaj pe contul său de socializare prin care îşi reafirmă nevinovăţia şi cere încetarea imediată a urmăririi penale împotriva sa.

Deputatul UDMR Marko Attila susține între altele, în postarea pe Facebook, că nu a fost prezent la şedinţa din 15 martie 2011 în care s-a decis despăgubirea incriminată, deoarece a participat în judeţul Braşov la diverse evenimente comemorative prilejuite de Ziua maghiarilor de pretutindeni, Pentru argumentare, Marko Attila a postat şi documente cu semnăturile membrilor prezenţi la şedinţă, scrie Agerpres.

Imunitatea lui Marko Attila a ajuns la Casa Albă

În ciuda acestor dovezi, potrivit deputatului UDMR, procurorii i-au comunicat calitatea de inculpat şi au cerut încuviinţarea arestării preventive. 

"Niciodată, în toată cariera mea, nu am abuzat de funcţia mea, nu am pretins şi nu am primit niciun folos material nici pentru mine şi nici pentru altul în niciun caz de retrocedare sau despăgubire. Deoarece eu nu am făcut aşa ceva niciodată, condamn orice persoană şi mă delimitez de toţi cei care au folosit acest proces în scopuri personale. Asigur opinia publică şi organele de anchetă că îmi voi pune la dispoziţie cunoştinţele pentru ca asemenea persoane să răspundă în faţa legii (...) Nu cunosc nicio persoană implicată în presupusele fapte de corupţie în care numele meu este amintit şi nu am participat la şedinţa comisiei la care acele despăgubiri au fost decise, fiind în judeţul Braşov la diferite comemorări cu ocazia Zilei maghiarilor de pretudindeni, iar acest lucru rezultând chiar şi din actele de la dosar, respectiv lipsa semnăturii mele de pe procesul verbal şi toate celelalte acte ale şedinţei", se arată în postarea de pe Facebook.

Statul de drept, grav afectat în România, spune Attila 

Marko Attila mai susţine și că "aceste documente au fost cunoscute de procurorii de caz, chiar din momentul deschiderii dosarului", și solicită "încetarea imediată a urmăririi penale în privinţa sa, ridicarea oricăror măsuri asiguratorii asupra bunurilor proprietate comună cu soţia şi casarea întregului caz faţă de persoana sa, precum şi redarea reputaţiei de deputat ales".

Marko Attila, inculpat şi în cazul retrocedării Colegiului 'Miko' din Sfântu Gheorghe către Eparhia reformată din Ardeal şi condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare, afirmă că acţiunile îndreptate împotriva sa sunt "injuste, nelegale şi politice" şi încalcă drepturile fundamentale ale omului.

"Afirm că în România este grav afectat statul de drept, siguranţa cetăţeanului în sfera drepturilor constituţionale. Pentru acestea m-am adresat oficial guvernelor şi diplomaţilor Republicii Ungare şi ale Statelor Unite ale Americii (acestea urmărind şi procesul Colegiului Reformat Szekely Miko prin prezenţa lor la fiecare termen) în vedera obţinerii unei protecţii, dar şi pentru a semnala gravele disfuncţionalităţi ale statului de drept. Intenţionez să fac acelaşi lucru şi către alte state, la organisme europene şi internaţionale", afirmă deputatul Marko Attila.

Pe 3 decembrie, plenul Camerei Deputaților a votat pentru arestarea deputatului UDMR Marko Attila, acuzat de abuz în serviciu în dosarul în care este implicată şi fosta şefă a DIICOT Alina Bica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel