Imunitatea lui Marko Attila a ajuns la Casa Albă

O organizație maghiară a prezentat la Casa Albă un document în care reclamă faptul că Parlamentul României a ridicat imunitatea deputatului UDMR Marko Attila, dar i-a păstrat-o deputatului român Cătălin Teodorescu, relatează antena3.ro.

Hamos Laszlo, președintele organizaţiei Hungarian Human Rights Foundation care activează în SUA, însoțit de o delegație, s-a întâlnit vineri cu oficiali de la Casa Albă.

Organizaţia s-a folosit și de o scrisoare a episocopului Bisericii Reformate, Kato Bela, care afirmă că "statul de drept nu este respectat în România" şi ameninţă că este gata să se adreseze în acest caz Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO).

Guvernul de la Budapesta, reacție vehementă după condamnarea definitivă la închisoare a deputatului UDMR, ATTILA MARKO

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, pe 3 decembrie, solicitarea DNA de încuviinţare a arestării deputatului Marko Attila, implicat în dosarul fostei şefe a DIICOT, Alina Bica, 171 de voturi fiind pentru, în timp ce 111 de deputați au votat împotrivă. În cazul lui Cătălin Teodorescu, nu s-a întrunit numărul de voturi pentru a da undă verde solicitării de arestare.

Ulterior, deputatul UDMR Marton Arpad a criticat votul, apreciind că "deputatul care face parte din grupul mare luptător pentru MCV nu a primit acordul pentru a fi arestat prventiv, iar persoana, n-am cum sa cataloghez altfel, de etnie maghiară, care a mai fost condamnat de autoritatea românească, a primit votul să fie arestat preventiv".

"Stimaţi colegi, nu vă cataloghez în niciun fel. Fiecare să vă luaţi în suflet ce aveţi. Halală decizie! Într-adevăr este o decizie nediscrimatorie şi vă puteţi mândri", a mai spus Marton Arpad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel