Avion PLIN de români. Mesaj dramatic din Diaspora: M-am prăbuşit pe scaun

wizz air, tel aviv, sibiu, noua ruta
wizz air, tel aviv, sibiu, noua ruta

Un român a scris un text extrem de emoționant despre oamenii care pleacă din țară pentru un trai mai bun. Nimeni nu le înțelege cu adevărat dramele. Sunt povești de viață, sunt dureri pe care românii le iau cu ei peste tot în lume, odată ce își iau bagajul în spate.

UPDATE: Textul a fost scris de jurnalistul Liviu Popescu de la Râmnicu Vâlcea Week.

Informația inițială:

"Ca orice cursă spre Londra, era plină ochi de români. Am căutat locul de fumat, care, la Suceava , ce-i drept, este unul decent. Am stat vreo 20 de minute, preţ de 2 ţigări, timp în care mi-am făcut planul de bătaie.

(...)

[citeste si]

Deodată, m-am ridicat ca tras de un resort. Lângă mine, un tip era cu Skype-ul deschis. Auzeam toată conversaţia. M-am şi uitat, pentru că mi se păruse ceva ciudat. Tipul avea lacrimi. Şi ţinea mâna pe tabletă. Acolo erau copiii lui. Soţia, pe fundal, şi soacra. Nu redau conversaţia, dar aceasta era chiar dramatică. Copiii îl întrebau când vine. El tot promitea că de Paşte va fi acasă. Apoi se ştergea de lacrimi. Şi spunea că îi iubeşte. M-am ridicat înmuiat şi eu şi m-am dus la geam. Am privit în jur ca trezit dintr-un vis. Toţi erau pe tablete şi vorbeau acasă. O femeie îi spunea fiicei să asculte de bunica şi să-şi facă temele, chiar dacă începe vacanţa.

Joc dramatic al vieții

(...)

Asta a fost doar o cursă spre Anglia, una din cele peste 10 care decolează zilnic. Şi nu pleacă cu turişti de Londra. Pleacă cu un sfert de Românie, lăsând acasă un alt sfert îndurerat. Inimi care se rup pe din două.

(...)

Vom avea, în viitor, o generaţie atrofiată, una care a crescut fără căldura familiei", este mesajul care a fost distribuit masiv pe rețelele de socializare. Înainte de publicarea acestui articol, nu se cunoaștea autorul dat fiind faptul că românii din diaspora au dat share doar textului fără a preciza sursa. Între timp, așa cum am scris în debutul materialului, am aflat că a fost scris de un jurnalist din Râmnicu Vâlcea.

SURSA INIȚIALĂ O PUTEȚI CONSULTA AICI unde găsiți textul integral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel