Avantajul măștilor de protecție. Ne fac mai ATRĂGĂTORI, potrivit unui studiu

Avantajul măștilor de protecție. Ne fac mai ATRĂGĂTORI, potrivit unui studiu / Foto: Pexels
Avantajul măștilor de protecție. Ne fac mai ATRĂGĂTORI, potrivit unui studiu / Foto: Pexels

Măștile de protecție îi fac pe oameni să pară mai atrăgători, potrivit unui studiu din Marea Britanie.

Au existat puține aspecte pozitive ale pandemiei de COVID-19, dar este posibil ca academicienii britanici să fi descoperit unul. Aceștia au făcut un studiu care arată că oamenii arată mai atractiv cu măști de protecție, scrie The Guardian.

Cercetătorii de la Universitatea Cardiff au fost surprinși să descopere că atât bărbații, cât și femeile au fost apreciați că arată mai bine, cu o mască de protecție pe față. Ei au descoperit, de asemenea, că o față acoperită cu o mască chirurgicală de unică folosință ar fi probabil considerată cea mai atrăgătoare.

Înainte de pandemie masca de protecție era asociată cu boala

Dr. Michael Lewis de la Universitatea Cardiff, expert în expresii faciale, a declarat că cercetările efectuate înainte de pandemie au descoperit că măștile medicale de față reduc atractivitatea deoarece sunt asociate cu boala.

„Am vrut să testăm dacă acest lucru s-a schimbat de când măștile de protecție au devenit omniprezente și să înțelegem dacă tipul de mască a avut vreun efect. Studiul nostru sugerează că fețele sunt considerate cele mai atractive atunci când sunt acoperite de măști medicale. Acest lucru se poate datora faptului că suntem obișnuiți ca lucrătorii din domeniul sănătății să poarte măști albastre și acum le asociem cu persoane care au profesii medicale sau de îngrijire. Într-un moment în care ne simțim vulnerabili, s-ar putea să găsim liniștitor purtarea măștilor medicale și, prin urmare, ne simțim mai pozitivi față de purtător.”, a spus el.

Prima parte a cercetării a fost efectuată în februarie 2021, moment în care populația britanică s-a obișnuit să poarte măști în anumite circumstanțe. Patruzeci și trei de femei au fost rugate să evalueze pe o scară de la 1 la 10 atractivitatea imaginilor cu fețe masculine fără mască, purtând o mască de pânză simplă, o mască medicală albastră și ținând o carte neagră simplă care le acoperă fața. Participanții au spus că cei care poartă o mască de pânză sunt semnificativ mai atractivi decât cei fără măști sau ale căror fețe au fost parțial ascunse de carte, dar masca chirurgicală de unică folosință îl făcea pe purtător să arate și mai bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel