EXCLUSIV  Autorizare miting Diaspora. Val Vâlcu: "Greșeală politică"

Bogdan Bolojan / 18 iul 2018 / 21:29 Salveaza PDF Comentarii
Protest guvern
Descriere foto: Protest guvern

Jurnalistul Val Vâlcu este de părere că refuzul emiterii unei autorizații pentru protestul Diasporei este o greșeală politică, în ciuda faptului că există un temei legal care să justifice decizia Primăriei București.  

"Este posibil ca din punct de vedere legal să existe argumente viabile pentru un răspuns negativ în privința autorizației pentru mitingul anunțat de Diaspora în București, însă situația este în oglindă cu cea a secțiilor de votare din străinătate în momentului scrutinului electoral prezidențial. Refuzul autorizației este o chestiune absolut inutilă, pentru că protestatarii oricum vor veni, iar aceștia ar putea fi chiar mai îndârjiți și mai motivați să vină la manifestație. În plus, nu vei mai avea pe cine să tragi la răspundere, în cazul în care lucrurile ar degenera. Pentru că utorizația a fost cerută de respectiva organizație, ei își asumau răspunderea pentru tot ce s-ar fi întâmplat. Acum a crescut miza. Situația stă exact ca la alegerile prezidențiale din străinătate: dacă se mărea numărul de secții de votare, de cabine de vot, nu mai putea fi invocat nici un motiv. Dincolo de argumentele legale, decizia politică s-a dovedit una proastă. Este aceeași situație acum," a spus jurnalistul Val Vâlcu.

Reamintim că Primăria Generală a capitalei a refuzat să emită autorizație pentru mitingul anunțat de românii din străinătate. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25