Autoritatea de Supraveghere Financiară, înființată până pe 15 martie

ponta
ponta

Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, că în ședința de miercuri, Guvernul va discuta proiectul privind înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, însă documentul nu va fi aprobat tot atunci, întrucât va mai rămâne în dezbatere publică, precizând că se doreşte ca până la 15 martie să fie îndeplinite toate procedurile pentru înfiinţarea noii autorităţi.

După o întrevedere cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, premierul Victor Ponta a explicat că se dorește ca până pe 15 martie să fie îndeplinite toate procedurile pentru înfiinţarea noii autorităţi, fiind nevoie de "o mişcare rapidă" de adaptare la noile realităţi în domeniu.

“România trebuie să ţină pasul cu schimbările de la nivel european. România trebuie să-şi adapteze instituţiile, să le facă mai flexibile, dar în acelaşi timp mai eficiente în supravegherea structurilor şi a pieţelor financiare nebancare. Din acest punct de vedere am discutat de mai mult timp, astăzi suntem în faza unui proiect final pe care mâine îl voi prezenta şi în şedinţa de guvern, fără a-l adopta mâine. Îl prezentăm şi rămâne în dezbatere publică”, a declarat prim-ministrul Ponta, .

Victor Ponta a explicat că prin integrarea celor trei autorităţi separate de supraveghere – CNVM, CSA şi cea a pensiilor private (CSSPP, n.r.) se are în vedere “adaptabilitatea pe plan european, eficienţă în activitatea de supraveghere, mai puţine funcţii de conducere, mai puţină birocraţie”, potrivit NewsIn.

Înființarea noii structuri va însemna şi o reducere a cheltuielilor, a precizat premierul Ponta, întrucât “nu vor fi trei departamente separate de contabilitate, de personal, juridic”. “Deci cheltuieli mai puţine , eficienţă mai mare şi coordonare cu BNR pentru a oferi de fiecare dată – indiferent de ceea ce se întâmplă în zona politică, în zona guvernamentală – de a oferi o ancoră de stabilitate şi un sediu al materiei privind pieţe financiare care evoluează într-un ritm pe care uneori structurile politice nu-l pot egala”, a arătat şeful Executivului.

“Înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară este un proiect care provine direct de la specialişti, de la cei care lucrează şi care au acces la ceea ce se întâmplă pe plan european, iar Guvernul şi eu ca prim ministru susţinem acest proiect”, a mai adăugat Victor Ponta, precizând că preşedintele acestei noi structuri va fi numit de către Parlament pe baza experienţei în domeniu şi ţinând cont de opinia BNR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel