Aurelian Pavelescu şi Marian Munteanu, protocol semnat la sediul PNȚCD

Membri ai Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat vor candida la alegerile parlamentare pe listele partidului Alianţa Noastră România, în baza unui protocol semnat, luni, la sediul PNŢCD de către liderii celor două formaţiuni, Aurelian Pavelescu şi Marian Munteanu.

'Această platformă politică se bazează pe un set de principii şi valori comune, în care se regăsesc principiile fondatoare ale PNŢCD, principii enunţate de Iuliu Maniu: democraţia desăvârşită, morala creştină, patriotism luminat şi dreptate socială. Am regăsit aceste principii în proclamaţia din 27 martie a Asociaţiei Alianţa Noastră, motiv pentru care toţi liderii judeţeni au votat, fără excepţie, pentru a adera la această platformă', a declarat liderul PNŢCD, citat de Agerpres.

El a reamintit că pe 26 iulie PNŢCD, prin Comitetul Naţional de Conducere, a votat în unanimitate să adere la proclamaţia din 27 martie 2016 a Asociaţiei Alianţa Noastră şi să înceapă negocierile pentru constituirea unei platforme politice comune. Au urmat o serie de negocieri, finalizate prin protocolul semnat, luni, în baza căruia PNŢCD va candida pe listele partidului Alianţa Noastră România şi îşi va pune la dispoziţia acestei platforme toate resursele umane şi logistice.

Aurelian Pavelescu și Marian Munteanu, colegi de facultate

Aurelian Pavelescu a menţionat că îl cunoaşte pe Marian Munteanu de foarte multă vreme, dinainte de 1990, când au fost colegi la Facultatea de Litere.

Marian Munteanu a subliniat că 'obiectivele vitale' pentru perioada următoare sunt: protecţia mediului, dar şi 'pământul României, resursele acestuia', astfel încât în momentul în care vor intra în Parlament membrii platformei vor lupta pentru a se lua toate măsurile necesare ca 'acest pământ să rămână în proprietatea românilor, resursele lui să fie folosite în interesul cetăţenilor României, iar mediul înconjurător să nu mai fie distrus'.

'Un alt element decisiv este educaţia. Nu putem avea o societate normală fără o educaţie bine pusă la punct. (...) Noi vom susţine o sprijinire puternică a educaţiei, pentru că avem nevoie de acest lucru şi, în acelaşi timp, o orientare a demersului educaţional în sprijinul susţinerii valorilor noastre identitare, culturale, patriotice fundamentale', a subliniat el. Marian Munteanu a menţionat că alte domenii prioritare sunt: susţinerea unei reţele de 'policlinici, spitale moderne, bine puse la punct, cu un personal medical remunerat corespunzător'; 'păstrarea unui statut de demnitate în interiorul parteneriatelor şi alianţelor strategice'; păstrarea şi întărirea 'caracterului creştin al acestei ţări'.

Vicepreşedintele PNŢCD, rol important în această construcție politică

Preşedintele Alianţei Noastre a declarat că va fi constituit, alături de reprezentanţii PNŢCD, un comitet de coordonare a campaniei electorale, dar şi că uşa alianţei este deschisă şi pentru alte forţe şi grupări care doresc să se alăture demersului. Marian Munteanu a atras atenţia asupra faptului că vicepreşedintele PNŢCD, Alex Ştefănescu, a fost unul dintre cei aflaţi la baza acestei construcţii politice.

De altfel, criticul literar, prezent la conferinţa de presă, a declarat că îl bucură solidarizarea lui Marian Munteanu cu Aurelian Pavelescu, deoarece pentru el ar fi reprezentat o 'adevărată sfâşiere sufletească' să opteze pentru un partid sau altul.

'Sunt adevăraţi patrioţi. E bună ideea că acest partid s-ar putea numi metaforic 'Partidul patrioţilor'. Îi sprijin din toată inima cu posibilităţile mele, prin scrisul meu şi din tot sufletul meu şi le doresc succes', a spus el. Alex Ştefănescu a precizat că nu va candida pentru alegerile din toamnă.

Aurelian Pavelescu, "posibil" candidat la alegerile parlamentare

Aurelian Pavelescu a declarat că 'probabil' va candida şi că listele urmează să fie stabilite.

Întrebat de ce participă membrii PNŢCD pe listele unui partid înfiinţat recent, Pavelescu a subliniat că începerea negocierilor a avut loc după consultarea membrilor partidului.

'Au fost două Comitete naţionale de conducere, în care au participat toţi liderii judeţeni, iar decizia noastră politică, pentru a fi siguri că reprezentanţi ai partidului vor ajunge în Parlament, a fost aceasta. (...) Electoratul creştin, patriotic din România trebuie să voteze o singură listă în toamnă. Este neoportun şi chiar absurd ca două partide - vor fi şi alte partide, cu siguranţă, care vor adera, avem asemenea discuţii şi negocieri - să candideze pe liste separate şi să îşi împartă voturile', a spus el. 

Ulterior, Aurelian Pavelescu a postat și un îndemn pe pagina sa de socializare adresat țărăniștilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel