Atentat Munster Germania: Chirieac: Ne putem aștepta ORICÂND. Problema nu este rezolvată

Bogdan Chirieac a comentat atentatul terorist care a avut loc în orașul Munster din Germania. Analistul spune că problema terorismului este una departe de rezolvare, în momentul în care în Europa au intrat peste un milion de migranți din Orientul Apropiat. 

"Ne așteptăm la acest lucru, oricât ar părea de cinic sau crud, ceea ce spunem, în momentul în care vorbim de peste un milion de migranți din Orientul Apropiat care au intrat în Europa. Unii observatori spun că ar fi vorba chiar despre două milioane. Mulți dintre ei sunt în Germania, o foarte mică parte dintre ei sunt teroriști fundamentaliști și ne așteptăm la astfel de lucruri. Problema nu este dacă, ci când va avea loc acest tip de atentat al săracilor. Și creștinii ajung uneori să se radicalizeze în momentul în care nu sunt de acord cu comportamentul statelor vis-a-vis de migranții musulmani și procedează exact ca fundamentaliștii islamici: ucid oameni la întâmplare. Problema nu este una sub control, nu este tratată cum se cuvine," a spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

Problema, nerezolvată

Analistul spune că și fundamentalismul atât de vizibil pe internet joacă un rol important în radicalizarea unor persoane care sunt într-o țară occidentală chiar și de mai multe generații. 

"Există această distanță culturală enormă dintre cele două lumi, în acest moment. Din nefericire acum a avut loc un atentat în Germania. Diseară poate avea loc la Londra, la Paris. Problema nu este dacă, ci când are loc următorul atentat. Sunt persoane care se radicalizează brusc, chiar dacă sunt născute în Germania, Franța. Ei trec la fundamentalismul islamic și ucid persoane, înțepate de virusul acesta, cu ceea ce se întâmplă pe internet, cu Statul Islamic. Ne amintim foarte bine atentatele de la Londra de acum 15 ani, de la metrou, care au fost comise de persoane aflate la a doua generație în Marea Britanie. Problema este nerezolvată complet. Ca urmare, oricând se poate întâmpla așa ceva. Acum de când au inventat atentatul cu mașină, totul devine foarte simplu," a mai spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel