Atentat Barcelona. Mihai Tudose, acțiune la Ambasada Spaniei

Premierul Mihai Tudose a semnat, luni, în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Spaniei din Bucureşti în memoria victimelor atentatelor de săptămâna trecută din nord-estul Spaniei. 

Prim-ministrul a precizat că a transmis un mesaj de solidaritate şi compasiune cu poporul spaniol. 

Mihai Tudose a precizat că, în prezent, dintre cei trei români răniţi în urma atentatului de la Barcelona, unul, în vârstă de 33 de ani, se mai află internat într-un spital din Spania, cu multiple răni, dar starea acestuia e stabilă. 

"Din câte am fost informat este un singur român de 33 de ani, cu un diagnostic de traumatism cranio-cerebral, cinci coaste rupte, un plămân perforat, stare stabilă, prognosticul, ştiţi, ca la medici, nu se pronunţă", a declarat premierul. 

Întrebat dacă se pune problema ca acesta să fie mai bine tratat în România, Tudose a spus: "Nu sunt eu medic să spun unde poate fi mai bine tratat". 

"Putem şi ne-am oferit, am vorbit şi acum cu personalul de la Ambasada spaniolă şi cu domnul ministru al Sănătăţii (Florian Bodog - n.r.) şi cu preşedintele Casei (CNAS - n.r.), dacă poate fi tratat în România şi familia doreşte acest lucru, în regulă. Peste chestia asta se suprapune posibilitatea medicală a transportului, dacă bolnavul suportă sau nu un transport cu avionul, dat fiind acea rană la plămân. Suntem dispuşi şi pregătiţi să oferim ajutorul", a precizat prim-ministrul. 

Alături de premierul Tudose la Ambasada Spaniei din Bucureşti au fost prezenţi vicepremierul Marcel Ciolacu şi consilierul de stat Felix Rache.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel