Asistenții medicali sunt lăsați în urmă în întreaga lume, spun sindicaliștii

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Asistenții medicali și ceilalți angajați din sănătate sunt lăsați în urmă, spun sindicaliștii din întreaga lume.

Personalul medical este „lăsat în urmă” în întreaga lume când vine vorba de vaccinarea împotriva Covid-19, spun liderii mondiali ai asistenților, după ce s-au făcut promisiuni cum că acești lucrători vor primi întâietate la imunizare.

Conform BBC, Consiliul Internațional al Asistenților (ICN), care reprezintă 27 de milioane de profesioniști, transmite că peste 10 milioane de angajați nu au primit nici măcar o doză. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că în fiecare zi mor 200 de persoane angajate în sistemul medical de la începutul pandemiei de Covid.

Dacă se întâmplat într-un alt sector, lucrurile ar fi fost considerate mai grave

Directorul executiv al Consiliului, Howard Catton, a spus: „Dacă în aviație se prăbușea în fiecare zi un avion cu 200 de persoane la bord, ar fi existat investigații imediat. Ai asistente și muncitori din domeniul medical care știu că sunt la un risc mai mare și știi că există un mod să îi protejezi... iar persoane care sunt mult mai puțin vulnerabile în alte țări se imunizează. În schimb, personalul medical este lăsat în urmă”.

„Se pare că în ciuda tuturor vorbelor calde de susținere, asistenții și personalul medical auxiliar sunt cumva dispensabili și se poate scăpa de ei”, a adăugat Catton. Mandy Malabo, o asistentă din Zambia, a făcut prima doză de vaccin și abia așteaptă să o facă pe a doua. „Lucrurile au fost foarte dificile. Am avut lipsă de personal, iar numărul de cazuri pe care le tratăm în fiecare zi este copleșitor. Personalul nu poate să aibă grijă de pacienții Covid-19, așa că a fost foarte, foarte stresant, mai ales dacă te întrebi dacă astăzi este ziua în care contracți boala. Este foarte de speriat”.

Zeci de angajați din Italia au fost suspendați din funcții pentru că au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19

177 de medici, asistente și infirmiere din Italia au fost suspendați din funcții pentru că au refuzat să se imunizeze împotriva noului coronavirus, scrie Ansa.it. 

Angajații din provincia Pordenone au fost înștiințați în urmă cu peste o lună în legătură cu obligativitatea vaccinării în rândul cadrelor medicale și farmaciștilor, fiind chiar programați pentru imunizare. Pentru că au refuzat să se prezinte la vaccinare, aceștia au fost suspendați din funcții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel