ARHIVA ANRP INCENDIATĂ. REACȚII Andronescu, Schnecker și Abraham

Mihai Răzvan Ungureanu a dezvăluit, la DC News Live, un episod mai puțin cunoscut din perioada în care ocupa funcția de primier: arhiva Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților a fost incendiată. Cu toate acestea, Gabriel Berca, fost ministru de Interne, are cu totul și cu totul o altă variantă: nu știe nimic despre incendiul la ANRP.

Subiectul a fost comentat miercuri, la emisiunea "Ediția de seară", realizată de Victor Ciutacu, la România TV.

"Dosarul de Securitate al lui Traian Băsescu... care nu există... a luat foc. Acum și arhiva ANRP a luat foc. Luatul foc de lucruri care taman trebuie să fie dovezi de anchetă... este un lucru ciudat. (...) Prima dată este accident. A doua oară... ai fost prost. A treia oară... deja începe să miroasă", a fost comentariul lui Niels Schnecker.

"Cred că Gabriel Berca nu avea de ce să nu-și amintească de un astfel de eveniment. BANCOREX a avut și el un eveniment similar. (...) Au ars mai mulți metri de arhivă pe cinstite! Vreau să vă spun că s-a putut reconstitui arhiva, cu greu, dar s-a putut. Documentele vin pe mai multe căi, dar lucrurile se pot rezolva. Mai degrabă merg pe ideea că se puteau sustrage documente din arhiva ANRP decât să li se dea foc", a spus și Pavel Abraham.

După incendiul de la arhivele ANRP, s-a decis ca Jandarmeria să asigure paza generală a depozitului. Ecaterina Andronescu a zis că i se pare incredibil că instituția nu a avut pază până la acel moment.

"Mă uimește că ANRP nu a avut din start pază. Sunt lucruri de neacceptat. Și pentru aceste lucruri ar trebui ca cineva să răspundă", a zis și Ecaterina Andronescu, miercuri, la emisiunea "Ediția de seară", realizată de Victor Ciutacu la România TV.

VEZI ȘI: ARHIVA ANRP INCENDIATĂ: Dezvăluiri făcute de Mihai Răzvan Ungureanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel