ARHIVA ANRP INCENDIATĂ: Dezvăluiri făcute de Mihai Răzvan Ungureanu

[] []

10 dec 2014 / 11:53
Salveaza PDF Comentarii

Mihai Răzvan Ungureanu a dezvăluit, la Interviurile DCNews, un episod mai puțin cunoscut din perioada în care ocupa funcția de prim-ministru: arhiva Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților a fost incendiată.

"Arhiva (n.r. - ANRP) a fost sigilată și depusă într-un spațiu de depozitare al RA-APPS. (...) A existat o încercare, probabil intenționată, de a da foc unei părți a arhivei. Din fericire, chestiunea aceasta a fost sesizată la timp. Eram prim-ministru atunci, așa am și aflat. A existat o asemenea tentativă, la o zi după ce a fost sigilată și depozitată arhiva, pentru că locul unde era depozitată arhiva era păzit de un angajat care probabil nu putea să aibă mari capacități de apărare. Ministrul de Interne m-a informat despre chestiunea aceasta, dl Berca. Cu dlui am convenit atunci ca Jandarmeria să asigure paza generală a depozitului. Poliția, evident, și-a îndeplinit atribuția de a investiga asupra cazului. N-am stat să mă mai uit asupra cazului, pentru că nu era atribuția mea", a declarat MRU, la DCNews Live.

"Deci, domnule prim-ministru, există o anchetă a Poliției ce investighează cine a încercat să dea foc arhivei ANRP?", a intervenit analistul politic Bogdan Chirieac.

Citește și: Crinuța Dumitrean, fosta șefă a ANRP, arestată preventiv

 

"Teoretic, ar trebui să existe, da! După ce a fost sesizată incendierea, evident că a fost chemată Poliția să constate și să demareze o investigație pe chestiunea în cauză. (...) Cred că vorbim de sfârșitul lui februarie, începutul lui martie (n.r. - 2012). După ce a fost organizat dispozitivul de pază, nici nu m-am mai uitat să văd ce se întâmplă", a răspuns fostul premier.

"Arhiva ANRP a fost salvată? Acum ea mai există?", a continuat analistul politic.

"Teoretic, ar trebui să existe, n-ar avea de ce să nu mai existe. Din ce mi s-a adus la cunoștință, a reieșit că a fost mai mult o tentativă nereușită. Asta înseamnă că pierderile au fost mult prea mici pentru a putea fi socotite ca importante", a explicat Mihai Răzvan Ungureanu.

Vezi și: Exclusiv. Măsura șoc care a dus la explozia dosarului retrocedărilor

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28