Arad: O orgă de 13 tone este montantă în Filarmonică, investiţie de aproape trei milioane de lei

O orgă compusă din 15.000 de elemente şi cu o greutate de peste 13 tone va fi montată în Filarmonica Arad, după o investiţie a municipalităţii ce se ridică la aproape trei milioane de lei, care ar urma să fie finalizată în toamna acestui an. 

Directorul Filarmonicii Arad, Doru Orban, a declarat, miercuri, că primele componente ale orgii au sosit, iar instrumentul va fi amplasat în sala de concerte. Se estimează că la finele lunii iulie va începe etapa de construcţie-montaj, iar apoi urmează acordarea, probele tehnice şi armonizarea acustică a instrumentului, care se vor încheia în toamnă.

'Cred că în următorii 100 de ani nu va mai exista o investiţie de o asemenea dimensiune. În România, orgă mai deţin doar Ateneul Român şi Filarmonica de Stat din Târgu Mureş. Acum cu mândrie putem afirma că şi noi vom avea acest instrument deosebit. La Arad au ajuns doar o parte din cele peste 15.000 de componente ale orgii. Încă de acum trei ani am luat în calcul construirea unei platforme foarte rezistente, adaptată structurii, dimensiunii şi greutăţii acestui instrument, care cântăreşte peste 13 tone', a declarat Orban.

Conducerea Filarmonicii anunţă că programul viitoarei stagiuni va cuprinde şi concerte de orgă. În urmă cu doi ani, consilierii locali din Arad au aprobat un proiect de hotărâre privind achiziţia unei orgi cu tuburi pentru sala de concerte a Filarmonicii de Stat. Valoarea investiţiei se ridică la 2.839.454 lei, din care aproximativ două milioane de lei reprezintă valoarea orgii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel