Apeluri false la 112. La Buzău, un bărbat a vrut să cronometreze intervenţia Poliţiei

Florin Răvdan / 02 sep 2019 / 12:25 Salveaza PDF Comentarii
Apel 112
Descriere foto: Apel 112

Un bărbat în vârstă de 48 de ani din Râmnicu Sărat a sunat la 112 pe 8 august şi a anunţat că e sechestrat. Zeci de poliţişti s-au mobilizat să îl salveze, l-au căutat şi au ajuns la el acasă. Bărbatul stătea liniştit şi aştepta intervenţia agenţilor, cărora le-a spus că a apelat numărul unic de urgenţă doar pentru a cronometra în cât timp este găsit.

Potrivit IPJ Buzău, pe 5 august, un tânăr din oraş în vârstă de 21 de ani a sesizat că soţia sa, în vârstă de 19 ani, a fost răpită de pe stradă, din dreptul locuinţei, şi a fost forţată să se urce într-un autoturism.  În urma sesizării au fost demarate de urgenţă verificări pentru clarificarea situaţiei, în activitate fiind angrenaţi peste 60 de poliţişti şi 30 de autovehicule, cu filtre la ieşirile din oraş.  Autoturismul descris de tânărul soţ a fost dat în atenţie inclusiv la nivel naţional. 

După scurt timp, tânăra a fost găsită, aceasta infirmând cele sesizate de soţul său şi spunând cî a plecat de bună voie de acasă, cu un prieten din copilărie, scrie observator.tv. 

Amenzi în ambele cazuri

 

Bărbatul de 21 de ani, ca şi cel de 48 din Râmnicu Sărat, a fost sancţionat contravenţional conform O.U.G. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă.

De la începutul anului până în prezent la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost înregistrate peste 380 de apeluri nefondate, urmare cărora s-au aplicat 304 sancţiuni, cu precizarea că numărul lunar a unor astfel de sesizări s-a mărit în ultimele luni. "În acest context subliniem că problema apelurilor false la 112 nu este numai una instituţională, ci a tuturor celor care au, la un moment dat, nevoie de ajutor. Să nu uităm că efectivele de poliţişti angrenate în căutarea unor prezumtive victime sunt aceleaşi care trebuie să intervină la urgenţe reale.", se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28