Apa îmbuteliată conține particule de plastic

Un studiu realizat recent a scos la iveală faptul că peste 90% dintre sticlele cu apă îmbuteliată conțin particule de plastic.

Un studiu realizat la Universitatea de Stat New York din Fredonia a relevat faptul că până și apa îmbuteliată nu este perfect curată.

În cadrul studiului au fost testate 250 de sticle de apă îmbuteliată cumpărate din nouă țări, în total 11 mărci și s-a constatat faptul că acestea conțineau în medie, 10 particule de plastic per litru.

Cu toate acestea, surprinzător pentru cercetători a fost faptul că 17 dintre cele 250 de sticle testate nu conțineau particule din plastic. În schimb, celelalte conțineau și chiar cu diferențe mari între produsele aceluiași brand. În cadrul testului au fost luate în calcul particulele de plastic mai mari de 100 de microni, adică mai mari decât grosimea unui fir de păr.

Particulele de plastic, peste tot

În urma testelor realizate în ultimii ani, cercetătorii au constatat existența particulelor din plastic și în apa de la robinet și produse alimentare precum fructe de mare, bere, sare de mare și chiar în aer. 

Cercetătorii au făcut un top al tipurilor de plastic identificate în sticlele cu apă îmbuteliată: polipropilena, folosită în capacele sticlelor - 54%, nailon – 16%, polistiren – 11%, polietilenă – 10%, altele - 9%.

 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel