Antonescu, interpelat de ONG-uri după declarația ”detest feminismul”

crin-antonescu1 dc
crin-antonescu1 dc

Organizațiile nonguvernamentale îl cer explicații lui Crin Antonescu, după ce șeful PNL a declarat la reuniunea Organizației Femeilor Liberale de la Constanța că ”detestă feminismul pentru că riscă să desfigureze femeia”. ONG-urile îi listează liberalului o serie de dificultăți întâmpinate de femei în societatea românească și îi amintesc șefului Senatului că pozițiile sale referitoare la feminism erau altele în urmă cu câțiva ani.

Într-o adresă transmisă lui Crin Antonescu, feministele îi aduc aminte liberalului de lipsa parității dintre bărbați și femei în ceea ce privește veniturile, de prejudecățile ce persistă la o cotă îngrijorătoare, dar și de toleranța față de violența domestică din România.

Într-un asemenea context, ne întrebăm ce înţelege Crin Antonescu prin feminism şi am vrea să ne indice prin ce acţiuni şi activităţi organizaţiile feministe din România l-au făcut să ajungă la afirmaţia că detestă feminismul.

”Poziţia lui Antonescu de la recenta reuniune a organizaţiei femeilor liberale este cu atât mai puţin de înţeles cu cât, în noiembrie 2009, a declarat revistei The One că dacă ar fi să candideze la Preşedinţie o femeie, ar vota-o pe Mihaela Miroiu, un nume de referinţă în mişcarea feministă din Romania, motivul invocat de el atunci fiind că Mihaela Miroiu susţine cauza femeilor, "acea majoritate uitată de politică". Am vrea să explice Crin Antonescu opiniei publice discrepanţa între afirmaţiile făcute în 2009 şi atitudinile conservator-creştine şi anti-feministe exprimate recent.

În încheiere, îl provocăm la o dezbatere legată de feminism şi problemele femeilor din România, oricând doreşte şi în orice fel de spaţiu îi este convenabil: academic, informal, dezbatere televizată sau orice alt format”, se arată în adresa semnată de Societatea de Analize Feministe AnA, Asociația Front, Centrul de Studii în Idei Politice.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că nu e ”deloc feminist, detest feminismul, pentru că îmi pare că riscă să desfigureze femeia. Cred cu conservatoare modestie că Dumnezeu ne-a creat diferiţi cu egală splendoare dumnezeiască şi ceea ce are mai preţios femeia este tocmai ceea ce face diferenţa în raport cu bărbatul. Deseori, deseori, sunt invidios pe dumneavoastră sau regret că nu sunt femeie”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel