Antonescu: Aș vota revenirea monarhiei la referendum

Crin Antonescu
Crin Antonescu

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi seara, la Realitatea Tv, că este de acord cu revenirea monarhiei, dar doar în urma unui referendum național și prin modificarea Constituției.

”Tot mai mulți români cred în monarhie. A trecut comunismul, a trecut manipularea aia, au mai trecut și câteva guvernări, iar tot mai mulți oameni cred că monarhia ar fi o soluție”, a spus liberalul.

”(...) Numai că, pentru ca România să redevină monarhie, nu avem o alta cale decât un referendum special sau o noua Constituție, cu totul - nu revizuire, că nu ne permitem - care să treacă printr-un referendum, în care o majoritate a românilor să se pronunțe pentru monarhie sau pentru republică. În acest moment, aceasta majoritate nu există”, a spus Antonescu, reluând o idee pe care a enunțat-o în numărate rânduri în spațiul public.

Crin Antonescu ar susține Coroana și nu ar ezita să se prezinte la urne dacă un referendum în sensul revenirii monarhiei s-ar organiza. ”Dacă va fi referendum, voi vota cu mare plăcere monarhia, pentru că sunt convins că, pentru o țară ca România, mâine dacă am putea avea o monarhie constituțională, ar fi un câștig enorm”, a afirmat liberalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel