Anthony Quinn, "cel mai celebru tată a 13 copii legitimi şi nelegitimi"

Anthony Quinn a încetat din viaţă  la 3 iunie, 2001. De două ori premiat cu Oscar, Quinn a rămas în memoria publicului pentru filme ca "Lawrence al Arabiei", "Zorba Grecul" sau "Tunurile din Navarone".

Născut în 21 aprilie 1915, în timpul revoluţiei mexicane, actorul de teatru şi film, regizorului, pictorul, sculptorul şi scriitorul Anthony Quinn a fost unul din cele mai pitoreşti personaje ale lumii filmului de la Hollywood.

A avut o copilărie extrem de dificilă, câştigându-şi existenţa ca lustragiu sau vânzător de ziare, a visat în tinereţe că va deveni arhitect sau negustor pe mare, însă a ajuns să joace rolul Alexis Zorba – un ţăran grec fermecător, rol considerat de mulţi specialişti ca fiind cel mai celebru caracter de film din secolul al XX-lea, în producţia „Zorba Grecul", care l-a consacrat definitiv în lumea filmului.

Citește și: Regizorul filmului "Zorba Grecul" a încetat din viaţă la 89 de ani

A fost protagonist în peste 100 de producţii de cinema şi a obţinut două premii Oscar. La fel de exploziv şi pasional în viaţa personală, a avut nenumărate relaţii şi aventuri în urma cărora a rezultat un mare număr de urmaşi – 13 la număr – din care 3 în afara căsătoriilor, ultimul prunc fiindu-i dăruit lui când actorul împlinea venerabila vârstă de 81 de ani, De aceea lui Quinn i s-a atribuit titulatura de "cel mai celebru tată a 13 copii legitimi şi nelegitimi".

Anthony Quinn a fost distins cu două premii Oscar, pentru cel mai bun actor într-un rol secundar: „Viva Zapata" de Elia Kazan, 1952, şi „Van Gogh" de Vincente Minnelli, 1956. A jucat alături de actori celebri, la rândul lor câştigatori de premii Oscar.

După moartea sa, toată averea lui a rămas ultimei sale soţii, Katherine Benvin, şi celor doi copii ai lor. (Sursa: descopera.ro)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel