Anglia va încălca tratatele europene dacă Grecia iese din zona euro

David-Cameron-UK
David-Cameron-UK

Premierul britanic, David Cameron, vrea să împiedice imigrația grecilor în Marea Britanie în cazul în care Atena părăsește zona euro, informează Mediafax.

Dacă Grecia va fi exclusă din zona euro, Cameron susține că este gata să încalce obligațiile britanice din tratatele UE și să impună controale stricte la frontieră. “Voi fi pregătit să fac tot ceea ce este necesar pentru a menţine siguranţa ţării, un sistem bancar puternic şi o economie robustă”, a declarat premierul britanic.

În cazul retragerii, s-ar declanșa un colaps al economiei grecești și imigrarea a sute de mii de cetățeni în orice stat membru UE.

Întrebat de Keith Vaz, preşedintele laburist al Comisiei Camerei Comunelor pentru Afaceri Interne, dacă va restricţiona sau nu drepturile cetăţenilor greci de a călători în Marea Britanie, David Cameron a răspuns că va fi pregătit să recurgă la puteri în acest sens. "Sper că nu se va ajunge acolo", a adăugat premierul. "Dar, aşa cum am înţeles eu, sunt disponibile competenţe juridice în cazul unor tensiuni şi presiuni. Trebuie să plănuieşti, trebuie să ţii cont de lucruri neprevăzute, trebuie să fii pregătit de orice (...). Dar sper ca aceste lucruri să nu fie necesare", a continuat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel