Angela Merkel: Nu sunt mulțumită

Cancelarul german, Angela Merkel, și-a exprimat miercuri regretul în legătură cu anunțul făcut de Donald Trump potrivit căruia, SUA se vor retrage din Tratatul Comercial Transpacific (TTP).

Nu sunt mulțumită de faptul că Tratatul Transpacific nu se va realiza probabil, a declarat dna Merkel în cadrul unei dezbateri privind bugetul pe 2017 în Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal german).

Nu știu cine va profita de aceasta. Știu doar că vor exista alte acorduri comerciale și acestea din urmă nu vor avea nici standardele acestui acord, nici pe cele ale acordului vizat de liber-schimb între Europa și SUA (TTIP sau Tafta), amenințat că va fi definitiv îngropat, scrie Agerpres.

Miliardarul republican a anunțat marți că, din prima zi a președinției sale, se va angaja într-o retragere a SUA din TTP, semnat în 2015 de către un număr de 12 state din regiunea Asia-Pacific, dar și de China.

Trump, care va fi învestit pe 20 ianuarie în calitate de cel de-al 45-lea președinte al SUA, dorește să negocieze tratate bilaterale care, în opinia sa, vor readuce locurile de muncă și industria pe teritoriul american.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel