Angela Merkel, răspuns tăios pentru Zelenski după ce președintele Ucrainei a criticat-o

Fostul cancelar german Angela Merkel a apărat decizia NATO din 2008 de a nu admite Ucraina în rândurile sale, în contextul criticilor recente privind politica sa faţă de Rusia în cei 16 ani în care a condus guvernul de la Berlin, transmite dpa. 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a criticat duminică pe ex-cancelarul Angela Merkel şi pe fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy pentru decizia de la summitul NATO din 2008 de la Bucureşti, spunând că acesta este un exemplu despre cum politicile lor faţă de Rusia au eşuat şi au contribuit să se ajungă la conflictul actual.

'Fostul cancelar dr. Angela Merkel îşi susţine deciziile în legătură cu summitul NATO din 2008 de la Bucureşti', a declarat un purtător de cuvânt al fostei şefe a guvernului, răspunzând unei întrebări adresate de dpa.

'Având în vedere atrocităţile descoperite la Bucea şi în alte locuri din Ucraina, toate eforturile guvernului federal şi ale comunităţii internaţionale de a fi alături de Ucraina şi a pune capăt barbariei Rusiei şi războiului împotriva Ucrainei au sprijinul deplin al fostului cancelar', a adăugat purtătorul de cuvânt.

Cererea din 2008 a Ucrainei de aderare la NATO, blocată de Sarkozy şi Merkel

Conform relatărilor, cererea din 2008 a Ucrainei de aderare la NATO a fost blocată de Sarkozy şi Merkel.

În declaraţia finală a summitului, Ucraina a primit promisiunea aderării în cele din urmă la Alianţă, dar nu i s-a oferit un calendar pentru începerea procesului prin iniţierea unui plan de acţiune pentru aderare (MAP). 

Citește și Viktor Orbán l-a numit „oponent“ pe Volodimir Zelenski, după victoria obținută în alegeri

În discursul său de victorie, Viktor Orbán l-a numit pe președintele Ucrainei Volodimir Zelenski drept unul dintre „oponenții” pe care a trebuit să-i învingă în timpul campaniei electorale.

Ungaria depinde foarte mult de energia rusă, iar Orban a evitat oportunitățile de a condamna atacul lui Putin asupra statului vecin.

„Ne vom aminti de această victorie până la sfârșitul vieții, pentru că a trebuit să luptăm împotriva unui număr uriaș de oponenți”, a spus Orban, citând o serie de inamici politici, inclusiv stânga maghiară, „birocrații” de la Bruxelles, presa internațională și „președintele ucrainean”, conform CNN. Vezi știrea inițială aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel