Andrei Baciu: "Ce înseamnă Europa pentru voi?". Ce i-au răspuns Rareș Bogdan și Siegfried Mureșan

Foto: Facebook Daniel Baciu
Foto: Facebook Daniel Baciu

Andrei Baciu vine cu întrebarea momentului de Ziua Europei. Află în articol i-au răspuns Rareș Bogdan și Siegfried Mureșan.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Andrei Baciu a întrebat: "Ce înseamnă Europa pentru voi?". Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan i-a răspuns printr-un comentariu.

"Un spațiu al păcii, în primul rând, pe care trebuie să-l apărăm din toate puterile. O casă frumoasă, cu multe familii, care își respectă tradițiile și luptă pentru dreptul la libertate de exprimare. Un forum de idei în care nimeni nu este discriminat. Reguli clare, stat de drept. O șansă enormă pentru România de a crește și a-și atinge potențialul. Fără banii europeni n-am fi avut nicio șansă, am fi băltit în sărăcia noastră “tradițională” și am fi rămas în trena Rusiei. Avem o datorie sfântă de a ne apăra casa, de a nu lăsa păpușile Moscovei, fie ca sunt la vedere sau camuflate în apărătorii nației, să otrăvească totul. Uniunea Europeană este subminată din interior, discursul urii și extremismul, alături de mesajele anti-NATO și anti-SUA sunt folosite pentru a dezbina, a alimenta frustrări pretins justificate. Dar… ce frumoasă este Europa noastră, în care stăm la masă român cu neamț, bulgar cu francez sau italian cu croat, cu tradiții și istorii de viață diferite și un punct comun: dorința de a ne bucura împreună. Și când ne bucurăm, o facem cu toată inima. Și învățăm unii de la alții - ce binecuvântare! Doamne, apără Europa, ajută-ne să le dăruim copiilor noștri certitudinea păcii!", a scris Rareș Bogdan în secțiunea de comentarii a postării lui Daniel Baciu.

Siegfried Mureșan: Uniunea Europeană înseamnă siguranță

Ulterior, și europarlamentarul Siegfried Mureșan a venit cu un comentariu la postarea președintelui PNL Sector 3, Andrei Baciu.

"Uniunea Europeană înseamnă școli și spitale moderne, înseamnă hrană la standarde ridicate și subvenții pentru fermieri. Înseamnă locuri de muncă și venituri mai mari. Uniunea Europeană înseamnă libertate. Libertatea de a călători, lucra și studia oriunde în Europa. Și libertatea de a spune ce gândești și de a susține orice dorești. Nu în ultimul rând, Uniunea Europeană înseamnă siguranță în fața tuturor provocărilor de la granițele noastre", a scris acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel