Andreea Paul: Finanţele unei ţări şi credibilitatea nu sunt chewing gum

Prim-vicepreşedintele PDL și ministrul Economiei din guvernul din umbră al democrat-liberalilor, Andreea Paul, a susținut, vineri, la RFI, faptul că România pierde anual zece miliarde de euro din TVA-ul necolectat și a enumerat motivele scăderii veniturilor bugetare, acuzând, totodată, că USL-ul e finanţat de mari evazionişti.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PDL Andreea Paul, discuțiile recente privind majorarea cotei unice au fost de fapt "o metodă tipică USL de a testa percepţia publică vizavi de o tentativă a lor de a creşte aceste taxe, de fapt creşterea cotei unice şi o foarte uşoară diminuare a TVA-ului".

"O altă dispută în interiorul coaliţiei guvernamentale, care se duce în jurul taxării şi nu al unui proiect de ţară sau al unui proiect care să aducă valoare adăugată acestei naţiuni. Avem o mare cădere la veniturile bugetare, este un paradox marca USL, pentru că ea se aşează pe o creştere economică estimată undeva aproape la două procente şi în condiţiile în care baza de impozitare în acest an a fost extinsă semnificativ, nu uitaţi că avem 30 de taxe noi şi impozite majorate în acest an. Aşadar, finanţele unei ţări şi credibilitatea nu sunt chewing gum", a spus Andreea Paul.

Erorile guvernului Ponta, cauza scăderii veniturilor bugetare

În opinia liderului democrat-liberal, "această cădere a veniturilor bugetare are la bază mai multe erori ale guvernării".

"Prima eroare ţine de faptul că estimările au fost mult prea optimiste pentru acest an. A doua ţine de proasta colectare a taxelor şi de explozia evaziunii fiscale. A treia ţine de faptul că USL a cerut românului să susţină o mafie politică şi nu un set de măsuri reformatoare. Patru: diminuarea investiţiilor publice şi creşterea semnificativă a cheltuielilor cu personalul bugetar. Cinci: ineficienţa investiţiilor publice şi sufocarea politică a companiilor de stat", a arătat Andreea Paul, precizând anterior că se raportează doar la cinci dintre ele.

Cine sunt cei mai mari evazioniști fiscali, în viziunea PDL

"Cei mai mari evazionişti fiscali sunt finanţatorii partidelor politice din USL şi de aici vine penibila colectare a taxelor în România", a susținut ministrul Economiei din guvernul din umbră al PDL, care a adăugat: "Vă dau doar exemplul TVA-ului necolectat, din care pierdem anual cam zece miliarde de euro. Or asta echivalează cu un plus de o sută de euro pe lună la fiecare pensionar, la fiecare salariat al statului român, că e asistent, că e doctor, profesor sau un funcţionar public. Şi încă ne mai rămân bani pentru construcţia a 350 de kilometri de autostradă pe an, e adevărat fără şpagă. Ei ştiu bine cine evazionează masiv în România, ei ştiu bine că aparatul Roboscan din vămi este intenţionat deconectat de la curent, atunci când trec mărfurile ilegale", a declarat Andreea Paul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel