Analiza cuvintelor rostite de Donald Trump, în criză. Tipare șocante

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele american Donald Trump a susținut declarații de presă zilnice, în timpul pandemiei Covid-19.

Președintele american Donald Trump a susținut declarații de presă zilnice, în timpul pandemiei Covid-19. The New York Times a analizat fiecare cuvânt al lui Trump din timpul conferințelor de la Casa Albă.

Din 9 martie 2020, de când epidemia a început să producă schimbări în viața americană, până la jumătatea lunii aprilie, președintele a rostit 260.000 de cuvinte. Transcriptele declarațiilor prezintă tipare și repetiții în mesajele transmise, dezvăluind niveluri neprecedate de exces de zel și de autocompătimire.

Lauda de sine, cea mai frecventă idee

Până acum, repetițiile cele mai frecvente din declarațiile lui Trump sunt „lauda de sine" (600 de ori), care vine acompaniată de „exagerări" sau de „falsuri". El „oferă credit altora" (de 360 de ori) pentru munca lor, dar și „dă vina pe alții" pentru modul de gestionare a crizei.

Trump încearcă să „arate empatie sau să facă apel la unitate națională" (160 de ori) de aproape patru ori mai rar decât se laudă pe el însuși.

În timp ce alți președinți ai țării au tratat crizele drept oportunități pentru a aduce unitate printre americani, Trump a folosit aparițiile televizate de seara drept un exercițiu de promovare pentru propria persoană. În plus, aceste conferințe de presă au devenit atât de periculoase, mai ales după sugestia președintelui legată de dezinfectant, încât Casa Albă se gândește să le limiteze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel