Analiștii anunță că vânzările de mașini electrice vor stagna în 2024

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

O firmă de analiză a pieței auto susține că vânzările de mașini electrice vor stagna în Europa.

Schmidt Automotive spune că pe drumurile din Marea Britanie vor circula un milion de vehicule electrice. Astfel, Marea Britanie va deveni a doua piață, după Germania, care atinge acest prag, conform BBC.https://www.bbc.com/news/business-67273155

Cu toate acestea, 2024 se anunță a fi un an dificil pentru producătorii de vehicule electrice (VE).

La sfârșitul lui 2023, Ford, GM și Tesla au amânat planurile de a-și extinde producția de vehicule electrice. În octombrie, Mercedes-Benz a calificat piața vehiculelor electrice drept “brutală”, invocând un război al prețurilor și problemele lanțului de aprovizionare.

Urmează un an stagnant în UE la capitolul vehicule electrice

Analiștii nu se așteaptă ca situația să se îmbunătățească prea mult. Matthias Schmidt, un analist al pieței auto, prognozează un an stagnant pentru vânzările de VE în Europa în 2024. În piețele tradițional puternice, cum ar fi Germania și Norvegia, el vede o creștere aproape inexistentă.

Totuși, Marea Britanie ar putea fi un caz fericit datorită lansării mandatului pentru vehiculele cu emisii zero (ZEV). Din ianuarie, puțin peste o cincime din vehiculele vândute trebuie să fie electrice, cu un obiectiv care se așteaptă să atingă 80% până în 2030. Toate acestea ar putea fi o veste excelentă pentru oricine are banii să cumpere un VE.

În Marea Britanie situația e diferită

“Va fi o piață a cumpărătorilor, mai ales când vine vorba de mașini electrice, deoarece producătorii se grăbesc să îndeplinească obiectivele mandatului ZEV”, spune Schmidt.

“Reducerile vor fi destul de ascunse ascunse, prin oferte de finanțare și niveluri de echipare mai ridicate fără costuri suplimentare - deoarece producătorii vor fi ezitanți în a fi prea la suprafață în legătură cu reducerile de preț”, adaugă el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel