America fierbe înainte de verdictul procesului lui Derek Chauvin

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Statele Unite au fost din nou cuprinse de proteste în weekend, din Minneapolis în Chicago sau Portland, în timp ce americanii așteaptă verdictul procesului lui Derek Chauvin, acuzat de uciderea lui George Floyd, în mai 2020.

Conform The Guardian, etapa finală a procesului fostului polițist este așteptată luni. Cea mai dură condamnare pe care o poate primi Chauvin este cea pentru omor fără premeditare, însă juriul poate să-l găsească vinovat de ucidere din culpă ori să-l achite cu totul. Chauvin a spus că este nevinovat, spunând că doar a urmat antrenamentul polițienesc din cei 19 ani de activitate, lucru demontat de experții care au depus mărturie.

Avocatul Benjamin Crump care reprezintă familiile lui Floyd și Daunte Wright, tânărul e 20 de ani ucis de o polițistă în apropierea Minneapolis, a spus că verdictul poate crea un precedent în SUA. „Noi ne rugăm ca verdictul să îl declare vinovat de uciderea lui George Floyd fiindcă considerăm că ar crea un precedent. În sfârșit face America să respecte promisiunea libertății și justiției pentru toți. Asta înseamnă pentru toți – cei de culoare, hispanicii, indigenii – toți”, a declarat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel