Amenințarea de pe Internet. "Nu există niciun mijloc de a le împiedica"

Amenințările majore la adresa societății s-au mutat în mediul online, unde beneficiază de un avantaj enorm: anonimatul. 

Grupurile teroriste şi-au sporit prezenţa pe Internet în cursul ultimilor ani, în special pe reţelele de socializare, esenţiale pentru recrutarea, propaganda şi formarea membrilor lor. Asta arată un studiu israelian publicat miercuri şi citat de AFP, potrivit Agerpres. 

"Din punctul de vedere al teroriştilor, reţelele de socializare au un avantaj enorm: anonimatul", remarca în cursul unui forum organizat miercuri Gabriel Weimann de la Universitatea israeliană din Haifa, coordonatorul raportului pentru Woodrow Wilson Center.

Potrivit acestui profesor de comunicare, în 1998 existau doar 12 site-uri Internet legate de terorism, faţă de peste 100.000 de site-uri şi pagini de reţele socializare în prezent.

VEZI și: SRI: România e tot mai amenințată de terorism

"Teroriştii au motive bune să utilizeze reţelele de socializare", a mai adăugat Weimann.  "Pe de o parte, aceste canale sunt de departe cele mai populare pe lângă publicul pe care îl vizează. Pe de altă parte, canalele media sociale online sunt uşor de utilizat, fiabile şi gratuite. Şi, în fine, ele le permit să ajungă direct la publicul ţintă şi să bată virtual la uşa acestuia", a completat. 

"Nu există niciun mijloc de a le împiedica să facă asta" și "nevoia de supraveghere este crucială, dar ea trebuie să fie reglementată integral", a mai subliniat Weimann. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel