EXCLUSIV  Alfred Bulai, poveste memorabilă despre prima sa mașină nouă, o Dacia Nova: "M-am oprit la poartă și le-am zis că e stricată"

Foto ilustrativ. Autor: 	Răzvan Corneliu Vilt
Foto ilustrativ. Autor: Răzvan Corneliu Vilt

Sociologul Alfred Bulai a povestit la Nod în papură despre prima sa mașină cumpărată de nouă, o Dacia Nova.

„La un moment dat, eram mai bogat decât Viorel Hrebenciuc. M-am uitat pe declarația de avere. Aveam două apartamente că pe unul nu-l vândusem încă, în Pantelimon, să ne înțelegem, dar și trei mașini, una mai veche decât alta. Un Oltcit pe care l-am dat pe gratis, o Nova și o Supernova. Nova am dat-o și pe aia unei rude, nu contează, dar teoretic aveam trei mașini”, a explicat Alfred Bulai la Nod în papură.

Nova, prima mașină nouă a lui Bulai

„Prima mea mașină nouă era o Nova, iar Supernova era aproape identică. Deși avea motor franțuzesc și era mai bun, avea bordul la fel. Îmi schimbasem mașina și eram într-o mașină similară. Desigur, cutia de viteze era mai bună.

Nu mai zic că la Oltcit puteam să schimb vitezele cu degetul mic. Când m-am dus la Pitești să-mi iau mașină nouă, e vorba de Dacia Nova, m-am oprit la poartă și le-am zis oamenilor de acolo că e stricată, că nu intră în viteză. Omul o bagă în viteză și îmi zice că așa trebuie să fie. "Păi, ce, sunt tractorist?" Așa am reacționat. Mergea greu de tot cutia de viteze. Iar la Supernova încercam să pornesc motorul care mergea că nu-l auzeam. Eram obișnuit cu zgomotul motorului de Nova”, a adăugat sociologul.

Titulatura propusă de Dacia, o enigmă

„Tu îți dai seama că niște oameni au propus aceste titluri, Nova sau Supernova, unui public care nu știa că Supernova de fapt este o explozie îngrozitoare a unei stele? E cum ți-aș da un aftershave numit «incendiu»”, a reacționat Val Vâlcu.

„Așa este, e nebunia anilor 2000, așa erau numele atunci”, a reacționat Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel