EXCLUSIV  Alfred Bulai: Elitele sunt nemulțumite de România. Acuză populaţia

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Sociologul Alfred Bulai a vorbit la emisiunea "Nod în Papură" de la DC News TV despre cum "elitele sunt nemulțumite de România în mai mare măsură decât masele largi". 

După o discuție despre numărul mare de oameni care au ieșit în stradă să sărbătorească Ziua Națională, sociologul Alfred Bulai a afirmat că "sentimentul național există la o mare parte a României."

Din păcate însă, a adăugat Alfred Bulai, "mai degrabă conducătorii au un sentiment de jenă față de țară."

"Elitele sunt nemulțumite de România în mai mare măsură decât masele largi. Elitele chiar culturale sunt nemulțumite de România, alea politice nici nu mai zic...", a spus sociologul.

În continuare, Alfred Bulai a povestit că a aflat de la cineva care a fost la Washington, "la o întâlnire de asta româno-americană" că "toți românii au vorbit de rău România". "Eram siderat... am avut impresia că asta se dorește acolo.", a precizat el. 

"Acest gen de comportament e general, e mai vechi, nu a fost creat acum. Din păcate, acum, elita nemulțumită că trăiește în România acuză populația, ceea ce e cu totul și cu totul sinistru.", a mai spus Alfred Bulai. 

De asemenea, el a amintit că a văzut politicieni care i-a făcut pe nevaccinați "tâmpiți", când 70% din populație nu se imunizase. "Băi, asta e țara ta!", a afirmat sociologul.

VEZI ȘI: Defilare cu tancuri şi militari de Ziua Naţională. Alfred Bulai, amintire din Armată: Atunci mi-am pus întrebarea dacă am avea şanse într-un conflict

Sociologul Alfred Bulai a povestit o întâmplare din vremea când făcea Armata, în contextul erorilor de la defliarea militarilor de Ziua Naţională. 

"În mod normal, Ziua Naţională ar trebui să fie o zi a poporului, a naţiunii, a societăţii. La noi Ziua Naţională este a politicienilor, pentru că defilarea este pentru ei. Oamenii se mai uită şi ei aşa cum se uitau la stadioane, după blocuri, de pe margine, că nu sunt primiţi în tribune. Sigur, oamenii simt nevoia să se distreze de Ziua Naţională şi e şi normal, pentru că nu plângi de ziua ta, te distrezi. Ori, din punctul ăsta de vedere, profităm: cade unul de pe cal, alţii se împiedică. Acum e bine, altădată au fost evenimente mai triste, s-a mai stricat un tanc, un TAB", a declarat Alfred Bulai la emisiunea "Nod în Papură". 

(Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel