ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL 2, 16 NOIEMBRIE, CHIȘINĂU. Aurescu: ”Un spirit de sărbătoare, oamenii dansează”

Secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu, aflat la Chişinău, susţine că în capitala R. Moldova atmosfera este calmă şi "impregnată de un spirit de sărbătoare", iar oamenii sunt veseli, glumesc şi unii ascultă muzică românească şi chiar dansează.

"Mi-am exercitat dreptul la vot pentru alegerea preşedintelui României în jurul orei 9:00, la secţia amenajată în cadrul Ambasadei României la Chişinău. Am putut constata în mod nemijlocit că procesul de votare se desfăşoară normal, fără incidente, aceasta fiind situaţia şi în celelalte 20 de secţii din R. Moldova, unde totul se desfăşoară în parametri normali. Totul a decurs bine, nu lipseşte niciunul dintre membrii birourilor secţiilor de votare din R. Moldova", a declarat secretarul de stat Bogdan Aurescu, potrivit unui comunicat MAE.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL 2, DIASPORA. Meleşcanu: ”Să se voteze la Nancy, la 385 km de Paris”

Acesta a precizat că a discutat cu oamenii care aşteptau să-şi exercite dreptul de vot şi că aceştia erau "mulţumiţi de modul în care decurge procesul de votare".

"Atmosfera aici, la Chişinău, este calmă şi impregnată de un spirit de sărbătoare, specific evenimentelor importante, cu semnificaţie deosebită, oamenii sunt veseli, glumesc, atmosfera este destinsă. Unii ascultă muzică românească şi chiar dansează. Ne dorim ca această atmosferă să rămână până la final şi vom depune toate eforturile pentru a o menţine", a arătat secretarul de stat, care se va afla pe tot parcursul zilei în proximitatea secţiilor de votare din oraş.

Aurescu susţine că "urmare măsurilor dispuse de MAE" a constatat că, "prin raportare la prezenţa la vot indicată de birourile secţiilor de votare din R. Moldova la ora 10.00, au fost procesaţi de două ori mai mulţi alegători decât la aceeaşi oră la turul I".

Potrivit Ministerului de Externe, la Chişinău s-a putut observa că votanţii s-au prezentat la urne încă de la primele ore ale dimineţii, "apelul repetat al MAE în acest sens, pentru evitarea aglomerărilor pe final de zi, dovedindu-şi eficienţa".

În R. Moldova, românii au la dispoziţie 21 de secţii de votare, dintre care patru la Chişinău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel