ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, PARIS: Recordul de participare la vot din 2009 ar putea fi depășit

Românii din Paris s-au prezentat duminică, încă de la primele ore ale dimineții, la urne pentru a-și alege președintele, iar rezultatele de la ora 13:00 (ora locală) relevă că există posibilitatea ca numărul record de alegători care au votat în 2009 ar putea fi depășit astăzi.

În Franța s-au amenajat nouă secții de votare pentru alegerea noului președinte al României, câte una în Bordeaux, Lyon, Brest, Marsilia, Toulouse, Strassbourg şi Nancy, în timp ce la Paris scrutinul electoral se defășoară în două secții de votare, secţia numărul 60 din incinta consulatului român şi secţia numărul 61 chiar din sediul ambasadei României din Franţa.

Potrivit corespondentului RFI la Paris, la nicio oră de la deschiderea celor două secții de votare, cozile cu români care așteptau să voteze se întindeau și pe Rue Saint-Dominique, şi pe Rue de L'exposition.

Până la ora 13:00 ora locală (14 în România) peste 1.600 de votanţi au fost înregistraţi în cele două secţii pariziene.

Dacă scrutinul electoral va continua în același ritm până la închiderea procesului de votare, există riscul ca numărul românilor care au votat la Paris în 2009 să fie depășit, mai ales că, acum, a fost amenajată încă o secție de votare, iar numărul de ștampile a crescut la 14, față de ultimele alegeri prezidențiale, când existau doar șase. 

În urmă cu cinci ani, 3.785 de români au votat la Paris în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, fiind considerată o cifră record. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel