S.R. Stănescu: Germania răfuială pe mâna lui Kovesi. Va scoate toți cartofii fierbinți

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Jurnalistul Sorin Roșca Sănescu a reacționat cu privire la rezultatele votului din Parlamentul European, în cazul Laurei Codruța Kovesi și susține că acest lucru este o victorie a frontului anti PSD. De asemenea, el a vorbit în direct la România TV, și despre efectele unei posibile victorii.

”Nu este o înfrângere a frontului PSD, oricât s-ar fi dat peste cap frontul PSD de a-i face contra imagine doamnei Kovesi, nu ar fi reușit să facă nimic, întrucât zarurile au fost aruncate de la Beriln cu o mână foarte fermă. Este o victorie a frontului anti PSD, pentru că și dacă ar fi stat total cu brațele încrucișate admiratorii doamnei Kovesi, din opoziția politică și din stradă, tot așa ar fi arătat lucruril în acest moment”, a declarat Roșca Stănescu, în direct la România TV. 

Efectele unei victorii

De asemenea, Sorin Roșca Stănescu a mai vorbit și despre efectele gnerate de posibila victorie a Laurei Codruța Kovesi. 

”În schimb, există efecte pe plan extern, indiferent dacă doamna Kovesi își va atinge obiectivul final sau nu și efecte pe plan intern. Efectele pe plan intern sunt că toate nelegiuirile doamnei Kovesi au fost legitimate de către majoritatea Europei. Majoritatea Europei, cel puțin aceasta este aparența creată, consideră că doamna Kovesi a procedat bine și majoritatea Europei a legitimat toate nenorocirile făcute de doamna Kovesi. Ceea ce înseamnă că ea este reinventată ca personaj.

Cel puțin în ochii frontului anti PSD ea își consolidează poziția. Iar în plan extern, dacă ea va câștiga, Germania va scoate toți cartofii fierbinți pe care vrea să îi scoată răfuindu-se cu lideri politici și cu oameni de afaceri din Europa de Est pentru a-și promova propriile valori. Pe mâna românească și nu pe mână germană. De aceea au renunțat atât de ușor la candidatura germană. 

Și dacă nu va reuși, Germania tot are de câștigat pentru că va avea loc o negociere politică cu Franța și cu cei care susțin candidatura franceză și vor reuși să obțină ce nu pot obține prin Kovesi”, a mai spus Sorin Roșca Stănescu, în direct la România TV. 

Vezi și: 

Răzvan Popa (PSD): Marea problemă a României la acest moment este că președintele Iohannis a blocat bugetul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel