ALDE nu participă la votul de învestire a Guvernului Orban II. Varujan Vosganian: Principalul motiv pentru care lipsim

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Varujan Vosganian a făcut câteva precizări, după ce ALDE a luat decizia de a nu intra în plen, luni, când se va desfășura votul de învestitură pentru Guvernul Orban 2. 

"Eu cred că această convocare trebuia făcută după ce aveam pronunţarea CCR pentru că un aviz negativ al Curţii întoarce toată procedura şi o ia de la capăt. Normal era să aşteptăm poziţia CCR şi după aceea să se facă convocările. Acesta este principalul motiv pentru care noi lipsim de la şedinţă. În ultima vreme, am asistat la tot felul de forţări ale legii şi nu mai vrem să fim părtaşi la aşa ceva.

Pentru noi, care am participat la învestirea Cabinetului Orban, în noiembrie, tocmai pentru a nu fi alegeri anticipate, tot ce se întâmplă acum este o încălcare flagrantă a acordului cu PNL şi ni se pare că anticipatele sunt o fugă de răspundere a guvernării liberale în faţa provocărilor pe care le are şi nu are rost să o alimentăm. Nu vrem alegeri anticipate şi vom folosi toate mijloacele procedurale pentru a le împiedica", a spus Varujan Vosganian la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel