ALDE Galați va menţine alianţa cu PSD pe plan local, în anumite condiţii

Preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că alianţa cu PSD la nivel local se va menţine, dar că va solicita mai mult respect din partea social-democraţilor. 

Dima le-a reproşat reprezentaţilor PSD Galaţi, faptul că în Consiliul Local(CL) Galaţi şi în Consiliul Judeţean, la anumite proiecte, consilierii ALDE au fost ignoraţi, deşi se aflau în Coaliţie, şi majoritatea a fost asigurată cu consilierii UNPR. El a mai spus că de multe ori, consilierii ALDE au susţinut în necunoştinţă de cauză, prin vot, proiecte iniţiate de PSD numai pentru faptul că aparţineau Coaliţiei. Voi avea o discuţie, în următoarea perioadă, cu domnii de la PSD şi vom încerca să ne definim poziţia pe care o avem. Pot spune însă că aşa nu mai merge. În condiţiile actuale nu vom asigura votul la toate proiectele.

'Voi avea o discuţie cu PSD şi vom stabili să fim respectaţi mult mai clar decât până acum şi mult mai evident şi să asigure majoritatea în consilii cu noi. Dacă asigură majoritatea cu altcineva îşi asumă răspunderea. Am susţinut proiecte promovate de PSD, fără ca noi să fim suficient informaţi asupra lor, numai pentru că veneau din partea Coaliţiei. Aşa ceva nu se va mai întâmpla de acum încolo. Cu siguranţă vă pot spune că, deocamdată, vom merge aşa cum arată calculele electorale. Se va asigura majoritatea cu noi şi vom fi respectaţi pe măsură. Dacă nu se va asigura majoritatea cu noi şi se va merge pe acelaşi sistem destul ambiguu, când ne place să trecem hotărâri cu un partid care nu mai există-UNPR, îşi vor asuma răspunderea', a precizat Dima.

Liderul ALDE a mai spus că în cazul în care partidul din care face parte nu va fi respectat de PSD le va sugera directorilor de la instituţiile deconcentrate şi de la societăţile subordonate CL şi CJ să se retragă din funcţii. ALDE are patru consilieri locali şi patru consilieri judeţeni, dintre care unul este şi vicepreşedinte al CJ Galaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel