Alarmă cu bomba în avionul unde se afla Piedone. Bogdan Chirieac: „Dacă nu a fost o coincidență, cine a făcut așa ceva trebuie anchetat”

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Analistul Bogdan Chirieac a oferit o reacție postului de știri Antena 3, în urma veștii că avionul în care se afla Cristian Popescu Piedone nu ar fi decolat, din cauza unei alerte false cu bomba.

DNA a transmis că Piedone este urmărit penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Inițial, acesta a fost ridicat de pe Aeroportul Otopeni și dus la DNA. Unele surse jurnalistice ale Antena 3 ar fi informat că pretextul pentru care avionul în care se afla Piedone nu a mai decolat, ar fi fost o amenințare cu bomba.

Politologul Bogdan Chirieac a comentat la Antena 3 incidentul, făcând paralela cu ce s-ar fi întâmplat dacă un simplu cetățean ar fi declanșat o alarmă falsă într-un aeroport.

Reacția analistului Bogdan Chirieac

„Sper că este o simplă coincidență, în caz contrar cei care au dat alertă că este bombă la bord merg la pușcărie. Nu știu dacă știți că au fost cazuri și e bine ca și pasagerii români să afle. Au fost situații în care la controlul de securitate, pasagerul să fie întrebat „ce aveți acolo? (iar răspunsul să fie) o bombă”- a glumit omul, a fost o glumă nefericită. (În acel moment) ofițerul de securitate apasă butonul pe care îl știe el, s-a închis aeroportul, s-au blocat cursele și omul care a făcut o astfel de glumă a luat ani grei de pușcărie, deci nu te joci cu așa ceva.”

”Deci chestiunea că oprim avionul fiindcă e alertă cu bombă, fiindcă trebuie să îl anchetăm pe Piedone, asta e faptă penală pentru cei care au comis așa ceva. În rest, cu Piedone să-l iei din avion, să se întâmple așa ceva, e un abuz. Categoric e un abuz! Omul nu avea nicio interdicție să părăsească țara, se ducea liniștit unde avea de plecat.

„Dacă au falsificat o alertă cu bombă ca să îl ia la întrebări pe Piedone, credeți-mă e faptă penală. Alerta cu bombă pe un aeroport european se raportează la nivel de Eurocontrol, de IATA, de toate organismele internaționale. Cel care a avut această idee trebuie anchetat și oferit justiției... mă rog, România nu are justiție și aici am scăpat cu toții de probleme.”, a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel