Ahmadinejad: Osama bin Laden a fost prizonierul americanilor înainte de a fi ucis

Statele Unite l-au deţinut pe Osama bin Laden "o perioadă de timp" dar au decis să îl ucidă "din motive de politică internă", a afirmat duminică preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad.

"Am informaţii precise potrivit cărora ben Laden a fost deţinut de armata americană o perioadă de timp (...) după care aceasta a decis să îl ucidă", a declarat Ahmadinejad într-un interviu acordat televiziunii iraniene, potrivit Mediafax. El nu a declarat care sunt sursele sale de informaţie.

"L-au îmbolnăvit şi, în timp ce era bolnav, l-au ucis", a adăugat preşedintele iranian, acuzându-l pe omologul său american Barack Obama că a luat această decizie din motive electorale. "Preşedintele american a făcut acest lucru din motive politice interne, în alţi termeni l-au ucis  pentru ca Obama să fie reales", a afirmat el.

TEORII ALE CONSPIRAŢIEI: Moartea lui Osama bin Laden, film artistic, pregătit de ani de zile

Ahmadinejad a acuzat Washingtonul că "încearcă în prezent să îl înlocuiască pe (ben Laden) cu altcineva" la conducerea Al-Qaida.

Iranul, acuzat de Washington că întreţine legături cu Al-Qaida în pofida condamnării terorismului, aminteşte în mod periodic că Statele Unite sunt cele care au ajutat şi înarmat grupul lui bin Laden la începuturile sale pentru a lupta împotriva trupelor de ocupaţie sovietice în Afganistan.

Teheranul a reacţionat oficial la anunţul morţii lui Osama ben Laden apreciind că occidentalii nu mai au nicio justificare pentru prezenţa militară din Afganista şi Irak şi ar trebui să părăsească regiunea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel