Agenda globală: Avioanele României vs. cele ale Rusiei, Parlamentul European e nemulțumit de acordul istoric și vrea condiționarea pe statul de drept

În cele ce urmează vă prezentăm principalele evenimente politice la nivel internațional care au avut loc azi.

1. Bătrânele MiG-uri românești au fost ridicate pentru a intercepta avioane ruse

Două aeronave MiG-21 LanceR au interceptat desupra Mării Negre, în spațiul aerian internațional, patru aeronave ale Federației Ruse. MApN a confirmat informația, precizând că „misiunea a fost una de rutină”. Se pare că a fost vorba despre o interceptare a patru avioane rusești, iar MApN a precizat că nu a existat niciun incident, fiind o misiune de rutină.

2. Parlamentul European vrea un acord cu precizarea clară a statului de drept

Parlamentul European nu va aproba bugetul multianual al UE în forma aprobată de liderii europeni, potrivit mai multor europarlamentari, nemulţumiţi de nestabilirea unei legături clare între fondurile europene şi statul de drept şi de reducerea sumelor alocate unor capitole cum ar fi sănătatea, educaţia, cercetarea şi dezvoltarea, precizează Agerpres. Fondul de redresare va fi creat prin emiterea de datorie comună de către statele UE, banii urmând să fie atraşi de Comisia Europeană de pe pieţele financiare şi rambursaţi pe termen lung prin instituirea de noi taxe la nivelul UE, mai ales taxe de mediu, cum ar fi de exemplu o taxă asupra plasticului nereciclabil.

3. Remaniere guvernamentală în Bulgaria pentru remedierea crizei politice

Premierul bulgar Boiko Borisov a remaniat guvernul, în încercarea de a tempera valul de proteste ample anticorupţie împotriva Guvernului. Executivul bulgar supraviețuise unei moțiuni de cenzură.

4. OMS răspunde SUA după ce Washingtonul l-a acuzat pe directorul Organizației că a fost „cumpărat” de China

Afirmaţiile secretarului de stat american Mike Pompeo, care conform presei britanice l-a acuzat pe directorul general al OMS că a fost "cumpărat" de China, sunt "false şi inacceptabile", a răspuns joi liderul acestei organizaţii a ONU.

5. Războiul din Ucraina: Acord pentru încetarea focului

Un nou acord de încetare a focului "complet şi atotcuprinzător" va fi implementat de luni în estul Ucrainei, a anunţat miercuri seara administraţia prezidenţială de la Kiev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel