Adrian Papahagi: Alegeri anticipate, capcana PNL. O enormă greșeală

alegeri politica
alegeri politica

Adrian Papahagi a scris, joi, pe pagina sa de socializare, de ce sunt alegerile anticipate invocate de PNL o capcană și o enormă greșeală. 

"Văd că mai mulți intelectuali și chiar oameni politici din opoziția extraparlamentară au căzut în capcana PNL și cer, alături de ei, alegeri anticipate. Este o enormă greșeală. Alegeri anticipate acum ar conforta cartelul și ar elimina orice nouă construcție. Nu, nu avem nevoie de alegeri anticipate pe legi strâmbe, fără a fi redefinit tipul de scrutin, fără a fi redus parlamentul la 300 de aleși, fără a introduce votul electronic și prin corespondență, fără o justă reprezentare a diasporei în parlament, fără a liberaliza piața politică, fără a reglementa corect și dur campania și finanțarea partidelor, fără...", a scris Adrian Papahagi, pe Facebook. 

Ce primim în schimb

El a adăuat că "Este imoral să faci alegeri pe o lege în care 3,5 milioane de români din diaspora sunt reprezentați de 4 deputați, mai puțin decât cel mai mic județ roșu. Partidul lui Vosganian nu merită acest cadou doar fiindcă ne-a enervat partidul lui Șova. Așa cum partidul lui Borbély nu merită să continue să existe doar fiindcă diaspora este împiedicată să voteze. Alegeri anticipate acum ar răsplăti un președinte inactiv, controlat integral de sistem, un PNL nereformat, care își apără penalii exact ca cealaltă jumătate de USL și un UDMR la fel de corupt ca ambele". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel