Urmărește emisiunea live


Adrian Năstase, ironic cu Primăria Capitalei și conducerea Camerei Deputaților

Fostul premier Adrian Năstase, încântat de ce a văzut la "un vernisaj neobișnuit" care a avut loc recent la Palatul Parlamentului, comentează ironic modernizarea unei artere de circulație din centrul Capitalei, precum și două decizii ale conducerii Camerei Deputaților. 

Adrian Năstase povestește pe blogul său că, în cursul aceste săptămâni, a participat la vernisarea unei expoziții la sala „Constantin Brâncuși" a Palatului Parlamentului, realizată de cunoscutul artist al artei murale, stradale, Obie Platon.  

"Mi-au plăcut lucrările pline de ironie si de simboluri ale tânărului artist, care a realizat deja numeroase „decorări" ale unor capitale din Europa si din Asia. Nu este vorba de grafiti-ul naiv al anilor '90, nu este vorba de revolta care acoperă garduri, ci de o artă militantă, ce indeamnă la reflectie civică", explică fostul premier, care adaugă însă și două note suplimentare.

"Prima se referă la o realizare deosebită a Primăriei capitalei. In timp ce in alte capitale, edilii se străduiesc să realizeze o linie verde a semafoarelor, Primăria noastră a reusit să realizeze, prin modernizarea arterei de circulatie de la guvern până la Facultatea de drept, o linie rosie, perfect sincronizată, astfel incât, chiar in conditiile unui trafic lejer, să astepti la cele vreo 10 semafoare, din 50 in 50 de metri. Felicitări!

A doua notă vizează dragostea pentru cultură a conducerii Camerei Deputatilor. După ce au alocat Oficiului de luptă contra spălării banilor spatiul unde se aflau expuse cele cateva sute de costume populare românesti, un patrimoniu inestimabil donat statului de artista Marghiolita Constantinescu Rogojan – muzeul fiind inaugurat in 2004 (costumele fiind aflate acum impachetate in diverse cutii), conducerea Camerei a decis recent si „amputarea" Sălii de expozitii „Constantin Brâncusi", preluând o jumătate din ea pentru alte activităti!", conchide Adrian Năstase.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel