Adrian Năstase îi dă REPLICA lui Liviu Dragnea, după ce a fost comparat cu Victor Ponta

Fostul premier Adrian Năstase i-a răspuns, astăzi, la Antena 3, în emisiunea ”100 de minute”, președintelui PSD, Liviu Dragnea. 

”Eu aș vrea să precizez raționamentul meu, nu neapărat pentru Liviu Dragnea, dar pentru cei care știu că atunci când spun un anumit lucru pornesc de la abordări serioase, solide. Există o deosebire între coabitare și pact de coabitare. Coabitarea, fie că-i place sau nu lui Liviu Dragnea, există pentru că alegătorii au hotărât coabitarea prin votul distinct pe care l-au dat pentru o anumită culoare politică la Președinție, respectiv la Parlament. Așadat, există în momentul de față o coabitare între forțele politice, între un Guvern de o anumită culoare și un președinte. Ca să nu existe coabitare ar trebui ca actuala coaliție să plece de la putere și să lase să vină cineva de culoarea dlui Iohannis. Coabitare există în mod categoric prin voința alegătorilor. Pactul de coabitare este înțelegerea care s-a făcut în momentul în care Victor Ponta a creat acea înțelegere cu președintele Băsescu. Eu am considerat și atunci și consider și acum că nu este nevoie de o înțelegere distinctă dincolo de prevederile Constituției”, a declarat Adrian Năstase la Antena 3. 

”Lăsarea lui Tudorel Toader singur ca să răspundă presiunilor din partea Ambasadei americane, din partea Bruxelles-ul, din partea președintelui, din partea protestatarilor nu a fost corectă și sigur că el, după ce a făcut o analiză relativ corectă, interesantă, el spune la sfârșit că, dincolo de ceea ce era analiza juridică, spune că e o chestiune de oportunitate și nu trebuie operate sancțiuni, cu atât mai mult cu cât puțin mai înainte vorbise despre diferența dintre sancțiuni și remedii, considerând că e nevoie de remedii, un fel de suplimente alimentare, care să fie acordate de către Guvern celor care greșesc. Prin această abordare prin care Guvernul și liderii coaliției s-au depărtat de evaluarea, decizia, conduita pe acest subiect, s-a ajuns la situația în care practic președintele României controlează în acest fel justiția, iar reacție lui la acest raport a fost foarte clară.” a completat fostul premier. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel