Adrian Năstase, acuzații în cazul lui Florian Coldea: Am fost primul experiment în acțiunea cu obiective politice

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Adrian Năstase, fost premier al României, a comentat situația lui Florian Coldea, actualmente inculpat, cel care a fost implicat în ”primul experiment în acțiunea cu obiective politice”.

Adrian Năstase, fost premier al României, a intervenit la un post TV unde a afirmat că în spatele dosarelor sale legate de finanțarea ilegală a campaniei, dar și de fraudare s-a aflat Florian Coldea, fostul șef al SRI, acum inculpat de DNA. Mai mult decât atât, susține Năstase, ”comanda” ar fi fost dată chiar de la Cotroceni.

”Ar fi multe lucruri de spus, în primul rând eu cred că trebuie să înțelegem etapele prin care mecanismele acestea paralele sau subterane s-au creat. Aduceți-vă aminte că după 2004, Monica Macovei a creat DNA-ul, după aceea în 2006 au fost schimbați șefii serviciilor de informații. Atunci, practic a venit Florian Coldea și a fost o lungă perioadă de timp un instrument pentru statul represiv condus în acea perioadă de Traian Băsescu.

Ulterior nu s-a mai mulțumit, după părerea mea, cu rolul de instrument și a vrut să conducă sistemul acesta și a creat un sistem paralel, underground sau cum vreți să îl numiți. 

În ceea ce mă privește, eu cred că am fost primul experiment în acțiunea cu obiective politice în care Florian Coldea a fost implicat, pentru că după 2005, practic din 2006, în mod mult mai serios a început o acțiune împotriva mea în chestiunea cu finanțarea campaniilor electorale”, a declarat fostul premier Adrian Năstase, la Realitatea Plus.

Năstase, către Băsescu: Comanda a fost la tine, la Cotroceni

Iar atunci, practic ceea ce s-a urmărit a fost scoaterea mea din jocul politic, din arena politică, și ceea ce într-un fel, mai târziu, a încercat să îmi spună Traian Băsescu și am mai relatat chestiunea aceasta în urmă cu câțiva ani, la o recepție la Ambasada Republicii Moldova, el m-a abordat și mi-a spus: Adrian, să știi că nu eu ți-am făcut dosarele, ci Coldea. Eu i-am răspuns atunci: Sunt convins. Coldea a fost instrumentul, dar cred că comanda a fost la tine, la Cotroceni. 

Și cred în continuare acest lucru, dar cred că este evident că până la urmă, în tot acest show care a fost organizat, cei mai tineri nu își aduc aminte, dar am fost de 200 de ori la ÎCCJ și practic ideea a fost ca în dosarul în care am fost acuzat fără probe de fraudare și de finanțare ilegală a alegerilor au fost 970 de martori, de trei ori mai mulți decât Tribunalul de la Nurnberg și practic de două ori s-a întâmplat lucrul acesta.

Asta voiam să spun, Coldea, în opinia mea a avut un rol devastator pentru ce a însemnat economia României, oamenii de afaceri din România, pornind de la numirea lui, încetul cu încetul el a avansat în ceea ce privește controlul puterii și controlul judecătoresc.

Și atunci, prin intermediul câmpului tactic și al colegilor săi, în interiorul sistemului, cât au fost la SRI, dar și în afara lui, practic au influențat negativ și au creat niște pagube imense, pentru economie, pentru oameni, pentru viața lor, pentru familii și lucrurile acestea, dintr-un anumit punct de vedere se răzbună prin ceea ce înseamnă, până la urmă, și această vizită a lui la DNA cu orele pe care le-a petrecut acolo”, a mai spus fostul premier al României.

De altfel, moderatoarele de la postul TV au încercat să ia un punct de vedere din partea lui Traian Băsescu privind acuzațiile care i s-au adus în direct de către Adrian Năstase.

Citește și: UPDATE: Comunicatul OFICIAL al DNA: Ce acuzații sunt aduse/ Florian Coldea, sub control judiciar, pe cauțiune. La fel și Dumitru Dumbravă. Valoarea cauțiunii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel