Admitere medicină UMF Târgu Mureș. Concurență acerbă pentru un loc la medicină

Ema Apostu / 21 iul 2017 / 17:41 Salveaza PDF Comentarii

Aproximativ 1.600 de candidaţi s-au înscris pentru sesiunea de admitere din iulie la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.

Potrivit unui comunicat de presă al UMF Târgu Mureş, prin intermediul portalului de înscriere online au fost încărcate 1.591 de dosare.

Şi în acest an, cea mai mare concurenţă se înregistrează la programul de studii Medicină, linia română, cu 4,23 candidaţi pe un loc raportat la 135 de locuri bugetate. 

La programul de studii Medicină Dentară, linia română, s-au înscris 4,25 candidaţi pe un loc raportat la 35 de locuri bugetate iar la linia maghiară s-au înscris 2,62 candidaţi pe un loc raportat la acelaşi număr de locuri bugetate. 

'Concurenţa este ridicată şi la programele mici de studii: 5,13 candidaţi pe un loc raportat la 15 locuri bugetate la programul de studii Asistenţă Medicală Generală, linia română; 5,13 candidaţi pe un loc raportat la 20 de locuri bugetate la programul de studii Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare Medicală, linia română; 3,35 candidaţi pe un loc raportat la 20 de locuri bugetate la programul de studii Tehnică Dentară, linia română', a precizat UMF Târgu Mureş. 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28