Achiziție corvete. Dragnea: Se va relua procedura

 Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat luni că procedura achiziţionării de corvete pentru armată va trebui reluată, întrucât Guvernul precedent nu a îndeplinit condiţiile legale. 

"Aştept şi eu, ca şi alţi oameni, ca ministrul Apărării să iniţieze - a plecat pe circuit am înţeles - proiectul de hotărâre de guvern care trebuie să abroge hotărârea de guvern precedentă şi să reia procedura firească. Procedura legală e foarte simplă: un Memorandum în Guvern este primul pas, după care al doilea pas este o aprobare din partea Parlamentului, pe baza elementelor conţinute în acel Memorandum. Pasul trei este hotărârea de Guvern care finalizează, eventual, un dialog competitiv, din câte reţin eu. Procedura trebuie reluată pentru că procedura precedentă nu a îndeplinit condiţiile legale", a afirmat Dragnea, la finalul şedinţei de grup a senatorilor PSD. 

El a adăugat că nu crede că "cineva din Guvern are curaj să aprobe o asemenea investiţie, fără să aibă aprobarea Parlamentului, aprobare care nu poate veni din moment ce procedura a fost încălcată". 

Dragnea a afirmat că nimeni nu cunoaşte deocamdată care va fi rezultatul noilor demersuri şi nici şantierul care va face lucrările. 

"Rezultatul nu-l ştie nimeni, va fi un dialog competitiv, la îndemâna Guvernului, la îndemâna MApN, dar pe baza procedurii legale care nu trebuie să fie foarte lungă", a susţinut Dragnea, care a adăugat că hotărârea de guvern poate fi dată "foarte repede", relatează Agerpres.

Reamintim că fostul premier Victor Ponta a dezvăluit în exclusivitate pentru DCNews informația conform căreia guvernul tehnocrat a aprobat achiziția unor corvete în valoare de patru miliarde de euro fără licitație. Citește știrea AICI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel